kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

YSK 22 Temmuz'u önerdi komisyon hemen kabul etti

ANKARA
Yüksek Seçim Kurulu, erken seçimin 22 Temmuz'dan daha öne çekilmesinin olanaksız olduğunu belirtti. Anayasa Komisyonu da bu tarihi benimsedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
YSK 22 Temmuz'u önerdi komisyon hemen kabul etti
Meclis Anayasa Komisyonu seçim tarihini belirledi: 22 Temmuz 2007. Anayasa Komisyonu'nun kabul ettiği bu tarih bugün Genel Kurul'da görüşülecek. Milletvekili seçimlerinin 24 Haziran'da yapılmasına ilişkin AKP teklifini ele alan Anayasa Komisyonu, dün akşam YSK Başkanı Muammer Aydın'ı dinledi. Toplantıda, daha önceki seçimlerden örnekler veren Aydın şunları söyledi: "YSK'nın seçimle ilgili belirlenen süreleri kısaltma yetkisi var. Kurulumuz, bu yetkiye dayanarak bir takvim hazırladı. Biz, takvimi, 4 Mayıs'ı başlangıç alarak yaptık ve süreyi 80 güne indirerek, 22 Temmuzda seçim yapabileceğimizi belirledik. Bizi zorlamadan, seçimin hukuki yönden tartışılması istenmiyorsa önerimiz budur." Komisyonun CHP ve Anavatanlı üyeleri seçim tarihi konusunda fikirlerinin sorulmamasından yakındı. CHP'li üyeler, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin sürdüğünü, 1'inci turda 367 bulunamazsa zaten seçime gidileceğini, karar almaya gerek olmadığını kaydetti.

VEKİL SAYISI AYNI
Seçimlerin 22 Temmuz'a alınmasıyla AKP yeni bir çalışma başlattı. Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Cumhurbaşkanlığı seçiminin 5+5 formülü ile halk tarafından seçilmesini öngören Anayasa değişikliğine bir ekleme yapılması üzerinde çalışıldığı sinyali verdi. Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Muammer Aydın, illerin vekil sayılarının 2002 seçimlerindeki nüfus bilgilerine göre aynı kalacağını söyledi. Nüfus güncellemeleriyle ilgili çalışmanın haziran sonunda biteceğine dikkat çeken Aydın, "Bu nedenle, bir güncelleme yapamıyoruz. İllerimiz 2002 seçimlerindeki sayıda milletvekili çıkartacak" dedi.