kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Askeri Yargıtay Başkanı Tuğgeneral Ahmet Alkış, Yargıtay ve Danıştay'ın yeni üyelerinin mazbata töreninde Tuğcu'ya "İyi bir karar verdiniz, kutlarız" dedi. Tuğcu da "Umarım iyi olur" karşılığını verdi.

'Kurumu hedef gösteren davranış'

ANKARA
Anayasa Mahkemesi, "367" kararını açıklanmadan önce "çatışma çıkar" diyen CHP lideri Deniz Baykal'a ve grupta "Demokrasiye sıkılmış kurşundur" diyen Başbakan Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Mahkeme, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından atanan üyelerin, bu doğrultuda karar verebilecekleri eleştirisine de tepki gösterdi. Mahkeme üyelerinin "Dava önümüze gelmesin" demeçlerine de "Bunun nedeni böyle bir sorunun Meclis içinde çözümlenmesinin daha uygun olduğu yolundaki düşüncedir" açıklaması yapıldı. Kararların hukukun üstünlüğüne dayalı ve tarafsız biçimde verildiği vurgulanan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

* Erdoğan'a Hedef Gösterme: Mahkeme kararını verdikten sonra yapılan "hukukun katledildiği", "demokrasiye kurşun sıkıldığı" gibi açıklamalar amacını aşan ve kurumu hedef gösteren aynı sorumsuz davranışlar kapsamında değerlendirilmektedir. Mahkemelere kimse talimat veremez.

* Baykal'a "Sorumsuz": (Baykal'ın "Anayasa Mahkemesi'nin 367 milletvekili bulunmadan cumhurbaşkanı seçilebileceği yönünde karar vermesi durumunda, bu Türkiye'yi tehlikeli bir çatışma ortamına sürükleyecektir" sözleri için.) Tahrik edici açıklamalar ile çeşitli kişi ve kurumların Mahkememizin verdiği kararları tartışmalı hale getirecek yayın ve ifadeleri kabul edilemez sorumsuz davranışlardır.

* Borcumuz Yok: (Cumhurbaşkanı Sezer'in atadığı 7 üye ile ilgili yapılan yorumlar konusunda.) Üyelerimiz, kendilerini seçen Cumhurbaşkanına bir diyet borcu olduğunu düşünmemektedir. Bu bakımdan hangi Cumhurbaşkanının kimi seçtiği gibi bir tespitle değerlendirmeye tabi tutulmaları saygıdan uzak, ciddiyetsiz bir tutumdur.