kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

DYP, ANAVATAN ve CHP'den istifalar

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde partilerinin izlediği tutum nedeniyle DYP, ANAVATAN ve CHP'li bazı yerel yöneticiler ile teşkilat üyeleri istifa ettiler.

Aksaray'ın Eskil ilçesine bağlı Eşmekaya beldesi Belediye Başkanı Mehmet Öztürk ile DYP'li İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Başkan ve Eşmekaya Belediyesinin 6 DYP'li meclis üyesi, ''68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti''nde düzenledikleri basın toplantısı ile partilerinden istifa ettiklerini açıkladı.

Mensubu olduğu DYP'nin cumhurbaşkanı seçimi sürecinde üzerine düşen görevi tam olarak yerine getirmediğini öne süren Eşmekaya Belediye Başkanı Öztürk, ''DYP, cumhurbaşkanı seçim sürecinde ve ülkenin çözüm bekleyen konularında gerekli hassasiyet ve çabayı göstermemiştir. Partimiz, halkımız nazarında güvenini kaybetmiştir'' dedi.

KIRIKKALE

Kırıkkale'nin Bahşılı ilçesinde CHP'li 3 belediye meclis üyesi ile ilçe teşkilat yönetiminden 1 kişi partilerinden istifa ettiklerini bildirdi.

Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapan Bahşılı Belediyesi Meclis Üyesi Halil İbrahim Ateş, Osman Mercan ve Muzaffer Çelebi ile CHP İlçe Teşkilatı Yönetim Kurulu üyesi Satılmış Akkaya, partilerinin cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında gösterdiği tutumu tasvip etmediklerini kaydettiler.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın yürüttüğü politikaların ülkede gerginliğe yol açtığını savunan 4 kişi, bu nedenle partiden istifa ettiklerini bildirdi.

KÜTAHYA

ANAVATAN Tavşanlı İlçe Başkanı Mustafa Kesekler, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Kesekler, gazetecilere yaptığı açıklamada, ANAVATAN'ın cumhurbaşkanı seçimleri sırasında Meclise gitmeyerek, anti demokratik bir tavır içine girdiğini savunarak, şunları kaydetti:

''Cumhurbaşkanı seçimi ile ilgili görüşümüzü genel merkeze sunmuştuk. Kendilerine AK Parti'nin adayı Abdullah Gül'e destek vermeseler bile Meclis'e gidip, kendilerine oy veren seçmenlerini temsil etmelerini talep etmiştik. ANAVTAN'lı milletvekilleri Meclise gitmeyerek, CHP'nin tavrına bir anlamda destek olmuştur. Bu davranış parti yönetiminin ''Özal misyonu''ndan koptuğunu gösterdi. Ben de bu şekilde Tavşanlı'yı temsil etmek istemedim.''

KOCAELİ

Kocaeli'de DYP ve CHP meclis üyeleri partilerinden istifa ederek AK Parti'ye geçti. Üyeleri, Cumhurbaşkanlığı seçiminden dolayı partilerine tepki gösterdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra DYP'de başlayan istifalar devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanında meydana gelen istifalara Kocaeli'de de katılım oldu. Partilerinin cumhurbaşkanlığı seçiminde sergilediği tavırlardan dolayı 4 DYP Kocaeli Kullar Beldesi Belediye Meclis üyeleri partilerinden istifa ederek Ak Parti'ye katıldı.

AK Parti'ye geçen DYP'li meclis üyeleri Aslan Kalaycı, Adil Çop, Hüseyin Şahin ve Ali Bezir partilerinin son haftalarda sergiledikleri tavırlardan dolayı böyle bir tepki kararı aldıklarını açıkladı.

Öte yandan, CHP Maşukiye Beldesi Meclis üyesi Yusuf Topçu da bugün partisinden istifa ederek AK Parti'ye geçti.