kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Sol'da Hikmet Ağabey formülü

Yeni Haber
Sol'da yeni parti arayışları hız kazandı. Eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin'in genel başkanlığında yeni parti kurma çalışmaları, yaşanan kritik siyasi süreç nedeniyle hızlandırıldı.

Ankara'da siyaset, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Anayasa Mahkemesi kararı üzerindeki tartışmalara odaklanırken, solda da "Hikmet Ağabey" formülü üzerinde duran oluşumlar, çalışmalarına hız verdi.

Önceki gün, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün evinde eski TBMM Başkanı Hikmet Çetin, CHP Ankara Milletvekili Prof.Dr. Mehmet Tomanbay, Onur Kumbaracıbaşı ve bazı milletvekilleriyle bir araya gelen isimler, erken seçim kararının resmileşmesini beklemeye başladılar.

Bir süredir İstanbul'da temaslarda bulunan Hikmet Çetin ise, dün önce 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'le görüştü. Çetin, Demirel'le görüşmesinin ardından, akşam saatlerinde de eski Devlet Bakanlarından Prof.Dr. Onur Kumbaracıbaşı ve eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'la görüştü.

Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin ilk tur oylamayı iptal etmesi ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın DSP'ye bütünleşme çağrısının ardından yeniden hareketlenen siyasi arenada vakit kaybetmeden parti kurulması için düğmeye de basıldı. Bu anlamda, siyasi çalışmaların yürütülmesi için, Ankara'da bir büro kiralandı.

Hareket içinde şu sıralar, partinin finansman sorunu tartışılırken, Yüksek Seçim Kurulu'nun alacağı resmi seçim tarihi de beklenecek. Seçimlerin, 24 Haziran'da yapılması durumunda sıkıntıya girecek olan hareket, CHP ve Anavatan Partisi'nin ön seçim kozunu kullanmasını bekliyor.

Hareket içerisinde, yapılan bütünleşme çağrılarına karşın, sadece sol-sosyal demokrat tabana değil, liberal politikacıların da katılımıyla, geniş bir merkeze hitap edecek bir parti kurulması gerekliliği üzerinde duruluyor.

(ANKA)