kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
BELEDİYELER SIRAYA GİRDİ.... Park ve bahçelere spor aletleri konulması vatandaşlar tarafından beğenilince hemen her il ve ilçe belediyesi bu aletleri almak için sıraya girdi. Söz konusu aletleri üreten ve ithal eden şirketler yoğun taleple karşı karşıya.
Belediyeler sporsever oldu parklar fitness aletiyle doldu
HACER GEMİCİ
Bir yıl önce İstanbul Bahçelievler'de bir parka konulan spor aletleri çok ilgi görünce Edirne'den Diyarbakır'a kadar birçok ile dalga dalga yayıldı. Bu alana yatırım yapan şirketler de ihya oldu..
İlk olarak İstanbul Bahçelievler'de uygulanan belediyelere ait parklara spor aletleri konulması uygulaması dalga dalga tüm Türkiye'yi sardı. Sabah ve akşam saatleri fitness parklarında vatandaşlar adeta kuyruk oluştururken, Türk halkını sporla tanıştıran şirketlerinde cebi de doldu. Bu uygulamayı Türkiye'ye ilk getiren kişi ise 18-19 yıldır tekstil sektöründe var olan, ancak sektörün zora düşmesi ile kendine çıkış yolu arayan Deniz Tekstil'in sahibi Ahmet Duru. Vatandaşların büyük ilgi göstermesi ile birlikte Türkiye genelinde 80-90 belediye ile anlaşan ve parkları spor aletleri ile donatan Ahmet Duru, bunun için Deniz Sport adlı bir şirket kurmuş. Bu işin tutması üzerine ise bu hizmeti veren şirket sayısı 5-6'ya ulaşmış durumda. Edirne'den, Diyarbakır'a kadar uzanan bu moda o kadar yayılmış ki bu aletleri ithal eden ya da üreten şirketler taleplere yetişemez duruma gelmişler.

10'LUK SET 14 BİN YTL
Park ve bahçelere fitness aletleri koyma fikrinin doğuşu da ilginç. Tekstilde işler kötü giderken kendilerine yeni sektörler aramaya başladıklarını anlatan Duru, "Biz de başka ne iş yapabiliriz diye araştırıyorduk. Çin'de gezerken park ve bahçelerde bu aletleri gördüm, bizde neden olmasın dedim. 2003'te gerekli tescilleri aldık. Belediyeye teklif götürdük, olumlu baktılar. Ondan sonrası da geldi" diyor. Duru, 'Tekstilden sonra bu alan çok mu kârlı geldi?" sorumuza ise, "Vallahi durumdan çok memnunuz" yanıtını veriyor. İlk başlarda Çin'den getirilen egzersiz aletlerine olan bu talep Duru'ya önce Çin'de bir ortaklık kurdurmuş, şimdi ise İstanbul ve Kayseri'de üretim yapılmaya başlanmış. "Türkiye'de bu aletleri satmadığımız neredeyse yer yok" diyen Ahmet Duru, en büyük müşterileri olarak belediyeler, askeri kurumlar ve siteleri gösteriyor. Deniz Sport'un Akdeniz Temsilcisi Faruk Deniz de genelde 10'luk setler halinde parklara yapılan bu aletlerin bulunduğu spor alanlarının 14 bin YTL'den başlayıp, 16 bin YTL'ye kadar çıktığını söylüyor.