kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
MELİHA OKUR
Melek Yatırım Fonları geliyor!
Küresel şirketlerin yeni moda sözcüğü Angel.
Türkçesi, melek ... Bu ûnvan uluslararası yardımsevenlerin jargonunda ultra zenginler için kullanılıyor. Unvan sahipleri ayrıcalıklı insanlar! Öyle elini kolunu sallamakla, "Bastırdın mı parayı iş biter ağbi(!)" demekle, melek olunmuyor.
Melek olmanın yolu toplumsal ve kültürel bir sosyal projeye inanmaktan ve desteklemekten geçiyor.
Beni, meleklerle Akbank Murahhas Azası Suzan Sabancı Dinçer tanıştırdı.
Kendisi, Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) yeni başkan yardımcısı ve bu göreviyle birlikte kendine farklı bir kulvar yaratmayı planlıyor.
Edindiğim izlenim, bankacılık deneyimi ve birikimini yoksul, umutsuz kadınlar için kullanacağı yönünde.
Geliştireceği yeni finansman modelleriyle kadın girişimcilerin gönlünde taht kurmayı planlıyor. Belki de Türkiye'nin ilk melek ûnvanını alacak ultra zengini...
Çünkü KAGİDER yakında kamuoyunu, sadece kadın girişimcilere dönük, "Melek Fonlar, Melek Yatırım Fonları ve Risk Sermayesi" fonlarıyla tanıştıracak! Suzan Sabancı Dinçer, KAGİDER yolculuğunu anlatırken heyecanlanıyor, kadın girişimcilere çok inanıyor, "İnsan, vücudunun yarısı olmadan yaşar mı?" diye soruyor.
Doğru söze ne denir!
Türkiye nüfusunun yarıdan fazlasını oluşturan kadınlar üretimde yok!
Şair Nâzım Hikmet'in "Soframızdaki yeri öküzümüzden sonra gelen!.." diye devam edip giden "Kadınlar" şiirinde olduğu gibi değişen bir şey yok!
Bugün sofraların yerini dayak ve töre cinayetleri aldı. Üreten girişimci kadını desteklemek bu sorunların çözümünü beraberinde getirecek!!!
Ben, bu yüzden Dinçer'in yolculuğunu önemsiyorum. Kendisi şanslı bir kadın. Milyar doları yönetiyor, çok zengin. Akbank gibi Sabancı Holding'in yüzde 46'sını temsil eden bir amiral gemisinin tepesinde oturuyor.
Babası, duayen bankacı Erol Sabancı'nın tedrisinden geçmiş. Bankayı muhafazakâr görüntüsünden yenilikçi bir çizgiye oturtmak için bire bir çalışmış. Çok dakik, sonucu seviyor, ve ne olursa olsun bilmediği işe girmiyor. Finas-kapital patronu kimliğiyle Anadolu kadını için iyi bir fırsat penceresi!
Anladığımız kadarıyla KAGİDER, önümüzdeki dönemde Suzan Sabancı Dinçer ve Ümit Boyner gibi patron kadınları Anadolu'da meydanlara taşıyacak. Dinçer, TBMM'de kadın vekil sayısının artması gerektiğini söylüyor, "Eğer KaDer bıyık takar mısın deseydi, takardım" diyor.