kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Sanatçı, siyasetçi, futbolcu hepsi Telsim borçlusu mu?
EBRU ERDOĞAN
Telsim'in toplam 660 milyon YTL'lik alacağının bulunduğu borçlular listesinde, sanatçıların, sporcuların ve siyasilerin de dahil olduğu 811 bin isim var. Borcunu 8 Haziran'a kadar kapatmayanlara haciz kapıda..
Vodafone'un üstlenmediği Telsim borçları için kampanya başlatan Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), 8 Haziran 2007'ye kadar yapılacak ödemeler için indirim yapacak. Telsim'in borçlu listesinde, sanatçılardan siyasilere, işadamlarından sporculara kadar pek çok isim bulunuyor. Bu ünlü isimlerin, bir benzerlik mi yoksa Uzan döneminde dağıtılan hediye sim kartlar mı olduğu ise bilinmiyor. Telsim Mobil Telekomünikasyon Hizmetleri AŞ, varlıklarının Vodafone'a devredildiği tarih olan 24 Mayıs'tan önceki fatura borçlarının ödenmesi için gecikme faizi indirim kampanyası başlattı. Bu tarihe kadarki Telsim'in borçlu sayısı 811 bin, toplam alacağı ise 660 milyon YTL. Bunun 120 milyon YTL'sini anapara, 540 milyon YTL'sini ise faiz ve masraf tutarları oluşturuyor. Kampanyaya göre borcun peşin ödenmesi halinde gecikme faizinin yüzde 75'i, dört taksitle ödenmesi halinde ise yüzde 50'si silinecek. Telsim'in borçlu listesinde başı yapımcı Erol Köse çekiyor. Kendi adına dört, Erol Köse Komedi Görüntü AŞ ve Erol Köse Komedi Ses ve Görüntü AŞ adına da birer hattı olan Köse'nin toplam borcu, 17 bin 986 YTL. Köse, borcunu peşin ödemek istediğinde, yaklaşık 7 bin 500 YTL ödemek zorunda kalacak. Liste Erol Köse'yle sınırlı değil. Aralarında Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de bulunduğu listede, manken Deniz Akkaya, Nefise Karatay, şarkıcı İbrahim Tatlıses, oyuncu Deniz Uğur ve Hülya Koçyiğit ile Milli Takım Tiknik Direktörü Fatih Terim, futbolcu Sergen Yalçın da yer alıyor. Listenin en dikkat çekici borçluları ise şüphesiz, AKP hükümetinin bazı Bakanlar Kurulu üyeleri. www.telsimborcumbitsin. com adresindeki borçlular listesinde, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da bulunuyor. Bakan Ali Babacan'ın toplam borcu, bin 491 YTL. Babacan borcunu peşin öderse 485, taksitle öderse de 779 YTL ödeyecek. Mehmet Ali Şahin'in borcu ise 580 YTL. Şahin'in peşin ödemesi durumunda borcu, 212 YTL'ye inecek. Binali Yıldırım ise, Bakanlar Kurulu'nun en az borçlu üyesi. Yıldırım'ın 251 YTL'lik borcu, peşin ödemesi durumunda 91 YTL'ye düşecek.

HACİZ GELECEK

Borçların kampanya süresince ödenmemesi durumunda, 6183 sayılı "Amme Alacaklarının Tahsili Usulü" Hakkındaki Kanun gereği borçlara temerrüt faizi uygulanacak. Borcunu ödemeyen haciz ile karşı karşıya kalabilecek.
Haberin fotoğrafları