kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Ahmet Coşar
"Açgözlülük yapmadık 3 yıldır fiyatları artırmadık"
Algida Genel Müdürü Coşar, dondurma fiyatlarını bu yıl da değiştirmeyeceklerini belirterek, "Kârdan zarar ediyoruz. Bunun doğru olduğunu düşünüyoruz" dedi..
Algida Genel Müdürü Ahmet Coşar, bu yıl 100 milyon litrenin üzerinde dondurma satmayı hedeflediklerini bildirdi. Coşar, dondurma sezonunun açılışı ve 2007 hedeflerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Unilever'in dünyada yüzde 17'lik pazar payı ile dondurmada "bir numaralı firma'' olduğunu ve Algida Türkiye'nin, 17 yılda katettiği yol ile Unilever dünyası içinde 5'inci dondurma operasyonu haline geldiğini vurguladı. Dondurmanın pahalı ve yoğun yatırım gerektirdiğine dikkat çeken Coşar, 17 yılda Türkiye'de 400 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını, geçen yıl açıkladıkları 2010 yılına kadar 130 milyon dolar yatırım yapma hedefini öne çektiklerini söyledi. Coşar, "2010 yılına kadar 150 milyon dolarlık daha yatırım planımız var" diye konuştu. Algida'nın fiyat politikasına da değinen Coşar, fiyat artışı yerine büyüyerek kâr hedeflediklerini dile getirerek, "Algida, son 3 yılda fiyat artışı yapmadı. Bu yıl da geçen yılki fiyatlarla satacağız. Açgözlü değiliz. Büyümeyle gelen sinerjiye inanıyoruz'' dedi. Soruları da yanıtlayan Coşar, "Fiyat artışı yapmayarak kardan mı zarar ediyorsunuz?'' sorusuna, "Evet, kârdan zarar ediyoruz. Karlılığımız son 3 yıldır düşüyor. Ancak bunun, büyümeden dolayı doğru bir hareket olduğunu düşünüyoruz'' cevabını verdi.

850 MİLYON $'LIK PAZAR
2006 yılında dondurma pazarının yüzde 30'luk büyümeyle 850 milyon dolara ulaştığını, yüzde 75'ini endüstriyel dondurmanın oluşturduğu pazarda yüzde 65'lik payları bulunduğunu kaydeden Coşar, pazarın önümüzdeki yıllarda daha da büyüyerek 1 milyar dolar civarına ulaşabileceğini söyledi. Coşar, geçen yıl bakkalların tütün ürünleri dışındaki toplam hızlı tüketim cirosunun yüzde 4'ünün de dondurmadan geldiğini işaret etti.