kapat
18.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Sarı kayanın gazabı
Mezotelyoma nadir görülen bir tümor çeşidi. Selim ve habis türleri var. Vücut boşluklarını kaplayan zarlardan köken alıyor. Akciğer zarı, karın zarı, kalp zarı, testis zarı, yumurtalık zarı gibi yerlerden gelişebiliyor. Üçte birinde karın içi, üçte ikisinde akciğer boşluğunda yerleşiyor.
Tüm Metin

  Cazda yeni istasyon
18 Aralık'ta Kerem Türkaydın Group, 25 Aralık'ta Cengiz Baysal Dörtlüsü'nü dinlemek için şimdiden programınızı yapın. Kasım ayında başlayan Eylül Bar'daki konserler ise tam gaz devam ediyor: 19 Aralık'ta Selen Gülün Trio, 26 Aralık'ta ise CUJAS Project var.
Tüm Metin

  Mimarca gündem
Konsept ve tasarımlarını Hasan Barutçu, Prof. Haluk Pamir ve Dr. Suha Özkan'ın yaptığı proje, iki ayda bir yayınlanan dergide de popüler kültürden ilgi çekecek temaları gündeme getirip tartışıyor: Beğeni, yeni, tat, tatsızlık; yapay, yapaylık, teknoloji; mesenlik ve hamilik...
Tüm Metin

  'Devletin Ersoy'u yasaklaması yanlıştı'
* 12 Eylül dönemi ve Bülent Ersoy'la ilgili açıklamanız için neden bu kadar beklediniz? Bu olay içimde bir yaraydı. Daha önce açıklama fırsatım olmamıştı ve söyledim. * Bülent Ersoy'la bu yüzden mi küstünüz? Ben küs değildim ama o bu yüzden küstü.
Tüm Metin

  Belalı gezegen satürn
Bu, ailenin korunaklı ortamından uzaklaşıp, sosyal hayata geçmek demek. 14 yaşında ergenliğe giriyorsunuz. Cinselliğin keşfi, bedenle ruhun çatışması... 21 yaşında okul bitiyor, gelecek korkusu başlıyor. 28 yaşında ilk kez 'yaşlanıyorum' diye düşünmeye başlıyorsunuz.
Tüm Metin

  Annesi beğendi kızı aldı!
Sevilen sabah programı sunucusu Metin Uca ile oyuncu Derya Arbaş aşkı gazete manşetlerine taşınınca, ikisini bir arada yakalayıp konuştuk. Soğuk bir güzel gibi görünen Derya Arbaş, bıcır bıcır konuşan bir kadın. 1968 doğumlu ama yaşından küçük gösteriyor. Amerika'da büyüdüğü için aksanlı konuşuyor.
Tüm Metin

  Önemli olan kendimden iyi not almaktır!
Genç sanatçılara tavsiye edeceğim bir şey var. Hayatta bir kere yaşıyoruz iz bırakarak yaşayalım. Bach'ı herhangi bir şekilde çalmaktan çok, kendi kişiliğinden bir çizgi çek ona, kanınla yap. Kötü yap ama kanınla yapın Fazıl Say'ı artık uzun uzadıya anlatmanın alemi yok.
Tüm Metin

  Ateş misiniz, barut mu?
Bazı insanlar vardır her daim ateş gibidir; ilişkileri sıcak çok sıcaktır; ateş gibi. Haliyle zaman zaman yanık kokuları duyulur. Kimisi ise baruttur. Ancak ateşlenirse ortalık ısınır. Ya diğerleri? Tanırız öylelerini, asla dumandan, yanıktan eser yoktur. Ya 'yanmaz madde' gibidirler; ya da.... Merak ediyorsanız test edin görün; ateş hattında nasıl birisiniz keşfedin!
Tüm Metin

  Sahi, şimdi ne olacak?
Özgür Kızla Tarkan çok iyi arkadaş olurlar. Beraber Özgür Oğlanı ararlar. Onu Van gölünde yıkanırken bulurlar... Tarkan dayanamayıp suya atlar ve takvim pozlarını verir 1- ÖZGÜR KIZ "ÖBÜR OĞLAN ZATEN SÜMSÜĞÜN TEKİYDİ" diyerek Tarkan'la takılmaya karar verir. Tekrar balona binerler ve pilota "Trabzon'a çek" derler. Ancak balon pilotu Mehmet Gül'dür.
Tüm Metin

  Çok yaşa Frida!
Latin dilber, Hollywood filmlerinde ikincil roller almaktan bıkmış olmalı ki dört yıl önce hayatının en zorlu projesine girişip, Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun hayatını filme çekmek için kolları sıvadı. 2002 Nisan'ında Amerika'da gösterime girecek "Frida"nın başrolünü üstlenen Hayek...
Tüm Metin

  Özgürlük paraya benzer harcamadan kazanılmalıdır
Yaptığınız, emek verdiğiniz iş ne olursa olsun, beğenilmesi ve takdir edilmesi güzeldir. Ama başarı, insanın en önce kendi içinde hissetmesi gereken bir duygudur, çünkü başarının hakedilmemiş olanı tehlikelidir ve acıtır. İşte ilk kez bir yazar olarak davet edildiğim bir uluslararası edebiyat konferansında hakedilmiş bir başarı duygusuna eşlik eden gençlik...
Tüm Metin

  Efendi'nin köleleri!
"Yüzüklerin Efendisi"ni Amerikalı ev arkadaşım okurken gördüm. Hakkında o kadar konuşuyordu ki o dili çok anlayamasam da okumaya çalıştım, ama hiçbir şey anlamadım. Neyse ki 1996 yılında kitap çıktı da okuyabildim. Daha sonra altı ay da ikinci kitabın çıkması için bekledim. Onu da hemen okudum.
Tüm Metin

  AYŞE DENİZ POYRAZ

Hâlâ taş gibi!

Bu yılın bir özelliği de herhalde eski toprakların yeni ürünler vermesiydi. Maaşallah, Bob Dylan'ından Nick Cave'ine, Ozzy Osbourne'undan Elton John'una; yılın en iyi albümleri onlardan geldi. İşte en sıkılarından biri de kendini yine tutamadı ve "Goddess in the Doorway-Eşikteki Tanrıça"yla çıkageldi
Tüm Metin

  MUTLU TÖNBEKİCİ

Ezik hastalığı

Bir arkadaşım anlattı. National Geographic'te seyretmiş. Yönetenler, ister insan olsun ister maymun, daha sağlıklı oluyormuş! Maymunlar üzerinde deney yapmışlar. Grupların en tepedekileriyle en alttakilerini alıp karşılaştırmışlar.
Tüm Metin

  ÖZGÜR YİCİ

Erkeklere dev eser

* Şu önde yürüyen kadının kalçaları mı daha geniş, benim kalçalarım mı? * Telefonun niye kapalıydı? Neredeydin? (Mutlaka bir araya sıkıştırarak) Kimler vardı? * (Önceki sevgilinizin ismini sorup, diğerleri hakkında konuşmak üzere yol yaptıktan sonra) Kaç kadın oldu? İstemezsen anlatma, canım!.. * Ben yemeği yapayım, sen salatayı yap.
Tüm Metin

  TEOMAN HÜNAL

Dağda peynir ve sucuk

Val d'Isere, Fransız Alpleri'nin arasındaki vadilerden birine yerleşmiş küçük bir köy imiş. Bildiğimiz, ortasında bir kilisesi olan, daracık sokaklarında köylülerin birbirleri ile selamlaştıkları bir köy. Kış aylarında vadiye kar düşünce, uzun bir uykuya dalan bir köy. Sonra, otuzlu yıllarda Avrupa sosyetesi kayağa merak salınca, Val d'Isere uyanmış...
Tüm Metin

  ALİ ESAD GÖKSEL

Şarap savaşlarında son hamle

Geçenlerde ciddi bir gazetemizde çıkan bir haber beni çok şaşırttı. "Çiftlikte diplomasi" başlığı altında kaleme alınan haber ABD Başkanı Bush'un Rusya Devlet Başkanı Putin'i ağırladığı "çiftlik günlerini" konu ediniyordu. Gelelim işin şaşırtıcı kısmına: Bu "gazetenin haberine" göre Teksas'taki "çiftlikte" "Fransız Şaraplı Acılı Yemek" sunulmuştu.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır