kapat
18.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Annesi beğendi kızı aldı!

Zerrin Arbaş'ın Metin Uca'ya olan hayranlığı, kızı Derya Arbaş'ın Uca'ya aşık olmasına sebep oldu... Sempatik televizyoncu "Derya yüreğime indi" derken, Arbaş "Çok neşeli, ona bayılıyorum" diyor
Sevilen sabah programı sunucusu Metin Uca ile oyuncu Derya Arbaş aşkı gazete manşetlerine taşınınca, ikisini bir arada yakalayıp konuştuk. Soğuk bir güzel gibi görünen Derya Arbaş, bıcır bıcır konuşan bir kadın. 1968 doğumlu ama yaşından küçük gösteriyor. Amerika'da büyüdüğü için aksanlı konuşuyor. Galiba biraz da bu yüzden ne dediğini pek anlatamıyor. Derya Arbaş'ın saçları, Kızılderili olan babası Dehl Berti'nin aile geleneği nedeniyle hep upuzun. Arbaş ve Metin Uca aşklarını anlattı. Sohbete anne Arbaş da katıldı...

* Nasıl tanıştınız?

Metin Uca: 12 Kasım'da Zerrin-Derya Arbaş'ın evinde tanıştık.

* Ne işiniz vardı evlerinde?

Zerrin Arbaş: Ben Metin'in müptelasıyım. Kanal 6'daki programından beri kendisini izliyordum. Her sabah güne Metin'le başladığım için tanışmak istiyordum. Bir gün tanıştık. Sonra evde verdiğim bir davete Metin'i de çağırdım. O da geldi.

M.U: Salonda konuşuyorduk. Merdivenlerden Derya indi, oradan da yüreğime indi!

METİN'İ SUSTURUYORUM
* Nasıl biri Derya?

M.U: Bütün kadınlar cadı ama onun süpürgesi bile hoş.

* Metin nasıl biri?

Derya Arbaş: Çok eğlenceli, zeki, çok güldürüyor beni.

* Metin'in çenesi sizi bastırmıyor mu?

D.A: Yoo. Ben susturuyorum onu. Taş Devri'ndeki Çakıl ailesi gibiyiz.

* Ne var Metin'de sizi çeken, onunla birlikte olmanıza neden olan?

Bir kere çok esprili. Anlayışlı. Baskı kuran bir yapısı yok.

* Çok mu çektiniz baskı kuran erkeklerden?

Kıskanç oluyorlar. Tutkulu aşk filan diyorlar ama ben buna dayanamıyorum. Çok dilim yandı. Anlayış, şefkat bekliyorum. Çok yeni bir ilişkimiz var ama bunları bulduğumu söyleyebilirim.

* Uzun yıllar Amerika'da yaşadınız. Türk ve Amerikan erkekleri arasında nasıl bir fark var?

Yok bir fark. Erkek her yerde aynı.

* Kolay mı aşık olursunuz?

Aşkın ölçüleri var. Aşk kolay bir şey değil. Aşığım diye eve kapatmak istiyor erkekler. Bir de hep yanlarında olmamızı istiyorlar. Ben bunları anlamıyorum ve bunları yaşamak istemiyorum. Özgür bir aşk galiba çok mümkün olmuyor.

Kendi erotik pozlarımı çektim
Derya Arbaş Amerika dönüşü bir aşk romanı yazma hazırlığında. Kendi çektiği 'komik erotik' pozlarını da sergilemeyi düşünüyor

Bir Günlük Aşk, Bitmeyen Sevda, Beyaz Bisiklet, Dilan, Alev Gibi filmlerinin yıldızı Derya Arbaş, keşfedilmesinin hikayesini şöyle anlatıyor: "Battal Gazi filminin çekiminde annem rol alıyor. Annemin çocukluğunu oynayacak birini arıyorlar. Memduh Ün benim oynamamı istemiş." Daha o filmin çekimlerinde Cüneyt Arkın'a hayran olmuş Arbaş: "Çok küçüktüm. Gözlerim yerinden çıkacaktı Cüneyt Arkın'ı gördüğümde. Ama şimdi Kenan İmirzalıoğlu'nun fotoğrafını ilk gördüğümde de 'vay be' dedim. Kadir İnanır'ı da beğenirim."

17 yaşına kadar Amerika'da yaşayan Arbaş, Türkiye'de Beyaz Bisiklet filmiyle ünlendi... Filmler birbirini izledi, derken "Dilan"ın çekimlerinde Nihat Polat'la tanıştı, evlendi ve Amerika'ya döndü.

HERKESİ FOTOJENİK YAPARIM
* Uzun süre yoktunuz. Karı koca ne yaptınız Amerika'da?

Babam bize baktı. Nihat kurslara gitti. Ben sıkıldım. Çocuk yapalım dedim, istemedi. California Sanat Okulu'na girdim. Orada Marxist, feminist, özgürlükçü insanları gördükçe "ne yapıyorum ben, neden evliyim, bu adam beni baskı altına alıyor" oldum. Ve üç yıl sonra boşandım.

* Fotoğrafçılık mı yaptınız?

Okulda okurken resimden sonra fotoğrafa ilgi duydum, kendimi geliştirdim. Poz verirken, bana poz vermeye başladılar. Ben herkesi fotojenik yapıyorum. Bu konuda iddialıyım. Bu yüzden de zor fotoğrafçı beğenirim.

* Amerika'da erotik bir film çekiyormuşsunuz. Hatta bu filmin bir bölümü televizyonda yayınlandı...

İlgisi yok. Zaten çok sinirlendim. O haberlerden sonra yaşamımda değişiklikler oldu. Ben "Av Peşinde" adlı bir dizide bir mankeni canlandırıyordum. O diziden alınan bölümler gösterilmiş.

AŞK ROMANI YAZIYOR
* Nasıl bir değişiklik oldu hayatınızda?

O gün bir karar verdim. Erotik pozlar verilebilir, erotik sahnelerde oynayabilirim diye düşünüyorum. Ben fotoğrafla ilgilenen biri olarak, balık gözü objektifimi ayarlayıp karşısına geçtim ve çok komik erotik fotoğraflar çektim. İleride bunları sergilemeyi düşünüyorum.

* Yeni bir film yok mu?

Şimdilik yok. TGRT'nin Günah dizisinde oynuyorum. Bir de kitap yazıyorum.

* Nasıl bir kitap bu?

Tutkulu bir aşk romanı. İngilizce yazıyorum, çünkü böyle kendimi çok daha iyi ifade edebiliyorum. Bitince sürpriz olacak.

* Siz annenizin kızı mısınız? Hep beraber dolaşıyorsunuz?

Ben annemin, annem de benim kızım. Biz birlikte büyüdük. Annem, babası Avni Arbaş'la 21 yaşında tanıştı. Babam, annemi "git babanla tanış" diye Fransa'ya göndermiş.

* Neden görüşmüyorlardı?

Anneannem ölmüş ve dedem annemi akrabalara bırakmış. Biz annemle çok yakınız.

ELİF ERGU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır