kapat
18.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Ateş misiniz, barut mu?

Bazı insanlar vardır her daim ateş gibidir; ilişkileri sıcak çok sıcaktır; ateş gibi. Haliyle zaman zaman yanık kokuları duyulur. Kimisi ise baruttur. Ancak ateşlenirse ortalık ısınır.
Ya diğerleri? Tanırız öylelerini, asla dumandan, yanıktan eser yoktur. Ya 'yanmaz madde' gibidirler; ya da.... Merak ediyorsanız test edin görün; ateş hattında nasıl birisiniz keşfedin!

SORULAR
1- Aşkın kanununu yeniden yazsanız....

a) Karşı tarafta şeffaflık zorunlu olmalı.

b) Karşı tarafta telepati zorunlu olmalı.

c) Beklemek sorun olmamalı.

d) Guru iptal edilmeli.

2- Sevgilinizle gittiğiniz bir davette konukların arasında ünlü bir medyum da var. İşe bakın ki sizinle çok ilgilendi. Sizi sevgilinizden uzakta olduğunuz bir anda bir kenara çekip onun sizi aldattığını söyledi. Ayrıntılara girmek üzere...

a) Üzgün ve düşünceli bir eda takınır, "Biliyorum iki gün önce öğrendim; duruma alışmaya çalışıyorum" diye dalga geçersiniz.

b) Yıkılmak üzeresiniz ama önce ona kilit sorular sorarak sınarsınız.

c) Tepkiniz çok net ve meydan okur gibidir: "Onu boş ver, peki ben ona sadık mıyım?"

d) Ev sahibine koşup notlar almak üzere kalem kağıt istersiniz.

3- Yaz tatili için küçük yeğeniniz bir haftalığına misafir geldi. Geldiği gün, komşunuz bir haftalığına papağanını size bıraktı. Siz çalışıyorsunuz. İlk üç gün boyunca akşam eve her geldiğinizde her ikisinin de küfür dağarcığı genişlemiş oluyor. Papağanın sahipleri de, yeğeninizin ebeveynleri de onların küfür bilmediğini söylüyor...

a) Ya iki kişi bir kişiye yalan söylüyor ya da bir kişi iki kişiye. Sizin meseleniz değil. Şikayet gelirse suçu karşı tarafa atarsınız. Siz yalan söylememiş olursunuz

b) Kimin yanıldığı önemli değil. Önemli olan çocuğun terbiyesinin bozuluyor olması.

c) Kimin kime öğrettiğine takarsınız. Yeğeninizi işe götürür, artık hiç yanınızdan ayırmazsınız. İlk yeni küfürü söyleyeni suçlu ilan edersiniz.

d) Önemli olan mahçup olmamak. Bir papağan da siz alırsınız suçu o üstlenir!

4- Aşkta hangi duyu ya da yeti olmasa da olur?

a) Koku.

b) Konuşma.

c) Tat.

d) İşitme.

5- Arkadaşlarınızla bara gittiniz. Gecenin ilerleyen bir saati. Artık kalkmak üzeresiniz. Bir arkadaşınız kalkarken masaya çarptı ve bütün kadehler büyük bir şangırtıyla yeri boyladı...

a) Öncelikle masaya çarpan arkadaşınızla ilgilenir onu rahatlatmaya çalırsınız.

b) İçkilere yazık oldu diye düşünürsünüz.

c) Azarlama nöbetine tutulursunuz. Önce dikkatsiz olduğu için arkadaşınızı, sonra da masayı zamanında toplamadığı için garsonu.

d) Gülme krizine kapıldınız bile.

6- Sürprizle aranız nasıl?

a) Sürpriz yapmayı, sürprizle karşılaşmaktan daha çok seversiniz.

b) Fazla sürprizle karşılaştığınız söylenemez. Sürpriz yaptığınızı da hiç hatırlamıyorsunuz.

c) Sürprizlerden nefret edersiniz ve herkes bunu bilir.

d) Sürprize bayılırsınız. Çok sürpriz anınız var.

7- Göz kaslarını güçlendirmeniz için doktorunuz size egzersiz önerdi. Fırsat bulduğunuz her yerde yapıyorsunuz. (Parmaklarınızı şakağınıza yerleştirip gözlerinizi çekikleştirirken gözlerinizi kısıyor, sonra kocaman açıyorsunuz. Bunu tekrarlayabildiğiniz kadar yapıyorsunuz.) Bir öğle vakti daha önce gitmediğiniz bir kafede soluklanmak istiyorsunuz. Sizden başka kimse yok. Masaya oturdunuz. Garsonu beklerken fırsat bu fırsat egzersiz yapıyorsunuz. Neden sonra garson geliyor. Bir Çinli!

Ve fena halde somurtuyor...
a) Gülümseyerek siparişinizi verir ve sohbet ortamı yaratıp durumu açıklamaya çalışırsınız.

b) Hiç aklınızda yoktu ama gönlünü almak için yasemin çayı olup olmadığını sorarsınız.

c) Çok utanırsınız, bir an önce oradan gitmek için olmadık bir şey, mesela imambayıldı istersiniz.

d) Oldu bir kere. Bir de "gözleme var mı" diyerek işi iyice dalgaya vurursunuz.

8- Sizi aldatan ve ayrıldığınız sevgilinizden intikam alsanız....

a) Unutmak en iyi intikamdır.

b) Ortak dostlarınıza hayatınızın aşkını bulduğunuzu söylersiniz.

c) Tanışma yıldönümünde sizin de masum olmadığınızı ve onu uzun süre aldatmış olduğunuzu ve arkadaş kalmayı istediğinizi belirten bir mektup gönderirisiniz.

c) Sizin de ona bir özür borçlu olduğunuzu, altılı ganyandan kazandığınız milyarları ondan gizlemiş olduğunuzu bildirir bir e-mail atarsınız.

9- Fena halde hoşlandığınız kişi sizin gibi sinema meraklısı. Ama sizin en sevdiğiniz yönetmenden nefret ettiğini söyledi... Onun favori yönetmenini ise siz sevmiyorsunuz...

a) Onun sevdiği yönetmenin fimlerini bir kez daha dikkatlice izleme arzusu doğar içinizde.

b) Demek bazen sinemaya yalnız gideceksiniz diye düşünürsünüz.

c) Anında karar veririsiniz: Bu iş yürümez.

d) İlk adım ona favori yönetmeninizi sevdirmek; eğer olmazsa ikinci adım yemek zevklerinizi karşılaştırmak. O da uymazsa ayrılık kaçınılmaz.

10- Aşkınızı anlatmak gerekirse...

a) Roman yazarsınız.

b) Beste yaparsınız.

c) Deneme yazarsınız.

d) Şiir yazarsınız.

DEĞERLENDİRME

(a)'lar çoğunluktaysa

BARUTSUNUZ
Müthiş bir hararet potansiyeline sahip, ideal ısıda ilişki adamısınız. Barutsunuz yani. Sizin hatırı sayılır bir patlama sergilemeniz için ancak uygun bir koşulun olması gerekiyor. Kolay kolay öfkelenmiyor, kolay gaza gelmiyorsunuz. Mükemmel fren sistemine ve sonsuz toleransa sahipsiniz. Ama bir kez patladığınızda bunun tarihe geçtiği de su gibi gerçek.

(b)'ler çoğunluktaysa

YANMAZ MADDESİNİZ
Gerçek anlamda yanmaz maddesiniz. Ne siz yanıyorsunuz ne de yangından etkileniyorsunuz. Söylemek biraz güç ama çevredeki hararete duyarsız kalıyorsunuz. Oysa ilişkilerinizin biraz hararete ihtiyacı var. Ama bu özelliğiniz yüzünden kimse size ateşle yaklaşmıyor. Sizin için yangın, düşük ısıda için için yanmaktan öteye gidemiyor.

(c)'ler çoğunluktaysa

YANGIN SÖNDÜRÜCÜSÜNÜZ
Siz kelimenin tam anlamıyla söndürücüsünüz. Sizin bulunduğunuz yerde ateşe, hararete çok rastlanıyor ama söndürücü özelliğiniz yüzünden hararet bulunduğu yerde solmaya mahkum. Çevrenizde sizden izinsiz ateşe yer yok. Kural koyucu sizsiniz ya!

Kimse sizi yakamaz, hatta kimse sizden izinsiz yanamaz! Her türlü ateşli öneri, çoğunlukla sahibine düş kırıklığı olarak geri dönüyor!

(d)'ler çoğunluktaysa

ATEŞSİNİZ
Ateşsiniz. Hararetinizle sımsıcak bir dünya yaratmada üstünüze yok, ama zaman zaman yandığınız ya da başkalarını yaktığınız da oluyor tabii. İlişkilerdeki uslanmaz ateşleyici olarak yanık misali pişmanlıklar yaşamak gibi bir bedel ödüyorsunuz. Hele bir de sizin gibi 'ateş' birisiyle bir araya gelirseniz yangının iyice büyüdüğünü söylemeye gerek yok. Fazlaca gaza geliyorsunuz, başınıza ne geliyorsa bu yüzden geliyor!



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır