kapat
18.12.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 GALOP
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 İSTANBUL
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Efendi'nin köleleri!

"Yüzüklerin Efendisi" fanları, üç bölümdür büyük bir heyecanla okudukları maceranın filme çekilmesinden hoşnut. Bu serüvene nasıl başladıklarını hevesle anlatıyorlar
Kitabı okumak aslında zor* Nezih Boyacıoğlu (Network mühendisi, 29)
"Yüzüklerin Efendisi"ni Amerikalı ev arkadaşım okurken gördüm. Hakkında o kadar konuşuyordu ki o dili çok anlayamasam da okumaya çalıştım, ama hiçbir şey anlamadım. Neyse ki 1996 yılında kitap çıktı da okuyabildim. Daha sonra altı ay da ikinci kitabın çıkması için bekledim. Onu da hemen okudum. İkinci kitabın ardından üçüncü kitap çıktı ancak onu okumadım, çünkü okursam bitecek ve bitmesini istemiyorum. Ama bu kitabı okumak o kadar kolay değil. Tanıdığım pek çok insan kitabı bitiremedi. Ben o sıralar "FRP" diye bir bilgisayar oyunundan dolayı kitapta adı geçen pek çok ırkı bildiğim için rahat anladım ve okuyabildim.

Kitapta en sevdiğim karakterler özellikle ikinci kitaptaki Rohan Süvarileri (At efendileri). Ana karakterler arasında ise Aragorn, Gandalf bence süper adamlar. Bir de Galadriel diye bir hatun var ki kendileri güçlü Elf kraliçesi.

Filmi de merakla bekliyorum. Genelde kitapların filmleri hayalkırıklığına uğratır. Ancak fragmanlardan izlediğim kadarıyla "Yüzüklerin Efendisi"nde olaylar da karakterler de iyi oturmuş.

Gollum aslında duygusal biri

* Haşim Öz

(Fotoğrafçı, 35)
"Yüzüklerin Efendisi", antik çağda geçen bir fantastik öykü olmasıyla ilgimi çekti. Tolkien'in 1954 yılında yayınlanan bu üçlemesini daha iyi anlamam ise "Hobbit"i okumakla başladı.

Birçok kişiye göre bir hayal mahsulü olan "Yüzüklerin Efendisi", Tolkien'in ustalığı sayesinde geçmiş dönemin fantezi anlatımından çok, 50'lerden geleceğe bir atıf niteliği taşıyor. Bana göre hikayedeki orta dünya halkıyla günümüz toplumsal ilişkileri büyük benzerlik taşıyor.

Filmin çekilmiş olması tabii çok heyecan verici. Ama Tolkien'in güçlü kalemi, kitapları okurken adeta beynimde bir film oluşturmuştu. Umarım hayal kırıklığı olmaz!

Büyücü Gandalf, Bilbo Baggins, Aragorn veya Boromir olmak kim istemez? Ama benim en etkilendiğim karakter yüzüğü uzun süre üzerinde taşıyan, sinsi, çirkin, zayıf Smeagol yani Gollum'dur.

İnternette dolaşın

* Hüseyin Necipoğlu (Arşivci gazeteci, 22)
İki sene önce ilk kitabı okudum ve çok beğendim. Daha sonra serinin diğer kitaplarını da büyük bir merakla okumaya devam ettim. Bence bu kitabı herkes çok geç olmadan okumalı. Şimdi geç okuduğum için hayıflanıyorum. "Yüzüklerin Efendisi"ni arkadaşlarım da çok seviyor. Özellikle son dönemlerde üzerinde en çok konuştuğumuz konu bu. Sonunda filme de çekildi. Kitap 17 yılda tamamlanmış, üzerinde gerçekten emek verilmiş bir kitap. İnternetteki bilgilere göre serinin ilk filmi 287 gün gibi bir zamanda tamamlanmış ki sanırım onlar da çok titiz çalışmışlar. Bir de www.lordoftherings.net ile www.amazon.com sitesinde filmle igili çok güzel objeleri satın alabileceklerini de söylemeliyim.

DİLEK SANCILI



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır