kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Tibet'te kör bir Türk kızı
Sabriye Tenberken ile karşılaştığınızda sizi en çok etkileyen şey, bakışları... Öyle yoğun, öyle sarsıcı bakıyor ki, kör olduğunu unutuyorsunuz. Sabriye hayata kötü başlangıç yapan ama yardıma muhtaç, pasif bir özürlü olmaktansa, yaşamayı, macerayı seçen bir genç kadın. Alman baba ve Türk bir annenin çocuğu...
Tüm Metin

  Baltalı kadın
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde evinde baltayla öldürülmüş olarak bulunan Nazmiye Karabalut'un katil zanlısı, en yakın arkadaşı çıktı. Tüyler ürperten olay şöyle gelişti: Ereğli Bağlık Mahallesi Sakindere Sokak'ta oturan Nazmiye Karabulut, 15 Ekim 2001 tarihinde evinde ölü bulundu. Talihsiz kadının kafasının baltayla parçalandığı belirlendi. Ereğli Polisi, katilin bulunabilmesi için geniş çapta soruşturma başlattı.
Tüm Metin

  Ürdünlü kadınlara dekolteli defile
Türkel Fuarcılık Şirketi'nin, Ortadoğu ve Amerika'daki moda pazarlarından Türk firmalarının pay kapmalarını sağlamak üzere Amman'da açtığı ilk Türk Moda Fuarı, Ürdünlüler'in istilasına uğradı... Deniz Pulaş, Yeşim Palanduz gibi mankenlerin katıldığı defilelerle tanıtılan Türk ürünlerine Arap aleminden sipariş yağdı...
Tüm Metin

  Onunla beraber olan ölecek
Asayiş Şube Müdürlüğü'nün İstanbul Aksaray'da gerçekleştirdiği operasyonda yakalanan Ioulia Alkchina'nın (20), HIV virüsü taşıdığı belirlendi. Durumu öğrenen Rus Alkchina, "Günde 3-4 erkekle birlikte oluyordum. Hastalığı bunlardan birinden kapmışımdır" dedi. Yetkililer Alkchına ile birlikte olan vatandaşların, mutlaka sağlık kontrolünden geçmeleri gerektiğini belirtti ve Alkchina'nın sınırdışı edileceğini söyledi.
Tüm Metin

  Hakkınızda ihbar var
Her şey bir anda olupbitiyor, olaylar hızla film şeridi gibi akıyor... Vakit ise, ya şafak vaktidir ya da gecenin karanlık sessizliği... Ya evlerinden alınıyorlar ya da bir bina girişinde, çıkışında iki adam karşılıyor onları. Üç kelimede özetleniyor olan biten; "Hakkınızda ihbar var..." Tabii ki ardından "Ne ihbarı" diye itiraz gelir... Aynı ses tonu vakit geçirmeden, "Bizimle merkeze kadar gelmeniz gerekir" diyerek son noktayı koyar...
Tüm Metin

  Film gibi buluşma!
Kazım Korkmaz, 1966 yılında iki çocuğu ve eşini Trabzon'da bırakarak para kazanmak umuduyla Hollanda'ya gitti. Burada bir otomobil fabrikasında işçi olarak çalışmaya başlayan Korkmaz, aynı yerde çalışan bir kız çocuğu annesi Şan Fan Os adlı kadınla birlikte yaşamaya başladı. Kazım ve Şan Fan Os'un, Janet ismini verdikleri bir kız çocukları oldu. Şan Fan'ın önceki evliliğinden olan 13 yaşındaki kızı Jasmin ise, annesinin bir Türk'le evlenmesini ve ondan kendisine bir kardeş getirmesini bir türlü hazmedemedi.
Tüm Metin

  Temeli Sibel'den kalanı İdare'den
Sanatçı Sibel Can'ın 1997 yılında vefat eden babası Engin Can adına Esenler'de 1998'de yapımına başlayıp daha sonra yarım bıraktığı okul inşaatında yaklaşık 1 yıllık aradan sonra yeniden çalışma başladı. Sanatçının, eşinin cezaevine girmesinin ardından yaşadığı maddi sıkıntı nedeniyle yapımına ara verdiği inşaat için belediyenin talebi üzerine İl Özel İdaresi tarafından yeniden ihale gerçekleştirildi.
Tüm Metin

  Kablolar gitti gerilim bitti
Şişli'nin en kalabalık bölgelerinden biri olan Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nde 25 yıldır halkı diken üstünde yaşatan yüksek gerilim hattı kabloları nihayet söküldü. Gazetemizde 30 Eylül tarihinde çıkan haber üzerine devreye giren Şişli Belediyesi, BEDAŞ'tan, evlerin balkonlarının hemen üzerinden geçen elektrik kablolarının sökülüp yeraltına alınmasını istedi.
Tüm Metin

  Livaneli'nin 30 yılı 30 CD'de toplanıyor
Türkiye'de son yıllarda herşey değişti... Eğlence anlayışından müziğe kadar sanat da bundan nasibini aldı. Arabesk, fantezi gibi hep farklı adlar verilen müzik türleri piyasayı, kimi zaman deyim yerindeyse 'istila etti'. Ancak adından söz edilen bir yığın ismin şimdi esamesi bile okunmuyor. Ancak geçenlerde yayınlanan bir albüm dinleyiciyi 30 yıl öncesine götürdü; bununla da kalmadı, müzikte kalıcı olunabileceğini, 30 yıl sonra bile bir eserin zevkle dinlenebileceğini kanıtladı adeta...
Tüm Metin

  Anadolu eserleri internette satılıyor
Orijinal Manisa'da bulunan 'tanrı başını' veya Bergama'da yükselen bir sütunu evinizin bahçesinde görmek ister misiniz? Ya da 925 ayar gümüşten 46 cm. uzunluğundaki bir Osmanlı nargilesini tüttürmek? Anadolu'nun tarihi mirası hünerli ellerin elinde yeniden şekillenerek, satışa çıkarılıyor. Anadolu sanatlarının 'tıpkıyapım' örnekleri, Galeri SUAV'da sergileniyor; internet sitesiyle sayesinde de tüm dünyaya açılıyor.
Tüm Metin

  Atıl tesis yapılır
İstanbul'a 80 bin kişilik olimpiyat stadı hayallerinin temeli bundan 4 yıl önce atıldı. Yurt dışından sağlanan kredi ile, dünyanın en gelişmiş teknolojisini barındıran stat için 92 milyon dolar harcandı. 13 Aralık tarihinde inşaatı sürdüren Fransız şirket, stadın anahtarını Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne teslim edecek. Ancak İstanbul'un değil Türkiye'nin iftiharı olan bu stat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi su ve doğalgaz hattı çekmeyip, atık su arıtma tesislerini kurmadığı için açılışı yapıldıktan sonra kullanılamayacak.
Tüm Metin

  2 milyonluk tasarruf
DP Hükümeti döneminde çıkarılan tasarruf tedbirlerinden Anıtkabir de nasibini alır. Bu tasarruf tedbirleri çerçevesinde projeye ne gibi değişiklikler getirebileceğine dair 1950 yılı sonlarına doğru inşaatta bir toplantı yapılır. Bu toplantıya Cumhurbaşkanı Celal Bayar da katılır. Toplantıda mimari yapıda tasarrufa gidilmesi amaçlanmaktadır. Bunun içinde Atatürk'ün mozele binasının üzerinde bulunan taçın iptali düşünülmektedir.
Tüm Metin

  Rize'de ölüm yağmurla geldi
Rize'de önceki gün başlayan sağanak yağış, felakete neden oldu. Heyelanlarda çöken evlerinin altında kalan 4 kişi ile başına kaya düşen bir kadın yaşamını yitirdi. 5 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi. 6 ilçede okullar bugün ve yarın tatil edildi. Büyük heyelanların meydana geldiği Çamlıhemşin ilçesinde çöken iki evin altında kalan Emre Kaçar, Yusuf Kesici, Gülcan Altaş ve Zekeriye Korkut'un öldüğü bildirildi.
Tüm Metin

  Kriz dinlemeyen mezat
Antik A.Ş.'nin 210'uncu müzayedesi, dün İstanbul'da The Ritz Carlton Oteli'nde yapıldı. Milyarlık eserlerin satıldığı müzayedede, ekonomik kriz kendini hiç hissettirmedi. Hemen hemen tüm eserlerin satıldığı müzayedeye yaklaşık bin sanatsever ve koleksiyoncu katıldı. Antik A.Ş., yetkilileri, müzayede öncesinde yoğun rezervasyon talebi olduğunu belirterek, talebin yıllardır bu boyutlara ulaşmadığını kaydetti.
Tüm Metin

  Kısa kısa kısa
Nasreddin Hoca'nın 'Ya tutarsa' deyip maya çaldığı Akşehir Gölü'nde kuraklık sonucu su seviyesi 1 metrenin altına düştü. İlçe Tarım Müdürü Talat Duman, gölde ciddi boyutlarda su kaybının meydana geldiğini ve hemen bir önlem alınmazsa gölün yokolacağını belirtti.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır