kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Anadolu eserleri internette satılıyor

Galeri SUAV, Anadolu'daki tarihi eserlerin orijinaline benzeyen kopyalarını, internette görücüye çıkarıyor
Orİjİnalİ Manisa'da bulunan 'tanrı başını' veya Bergama'da yükselen bir sütunu evinizin bahçesinde görmek ister misiniz? Ya da 925 ayar gümüşten 46 cm. uzunluğundaki bir Osmanlı nargilesini tüttürmek? Anadolu'nun tarihi mirası hünerli ellerin elinde yeniden şekillenerek, satışa çıkarılıyor. Anadolu sanatlarının 'tıpkıyapım' örnekleri, Galeri SUAV'da sergileniyor; internet sitesiyle sayesinde de tüm dünyaya açılıyor.

Kültür ve Sanat Varlıklarını Tanıtma ve Koruma Vakfı (KÜSAV) danışmanlığında üretilen ve sergilenen eserlerin tamamı www.kusav.org adlı sitedeki SUAV bölümünde incelenip, meraklıları tarafından satın alınabiliyor. e-mail ya da faks yoluyla ise dünyanın bir ucundaki sanatseverler, beğendikleri ürüne talip olabiliyor.

15 MİLYONA DA ÜRÜN VAR
Sitede Hitit, Bizans, Osmanlı ve diğer Anadolu uygarlıklarının birbirinden görkemli sanat eserlerinin sergilendiğini söyleyen SUAV Kültür-Sanat Sorumlusu Çiğdem Birol, "Bu eserler, tıpkıyapım sanat eserleri. Günümüz olanaklarıyla, orijinaline sadık kalınarak yeniden yapılıyor ve galerimizde sergileniyor. Burada 15 milyona da ürün bulmak mümkün; 750 milyona da. İnternet aracılığıyla dünyanın her köşesinden müşterilerimiz oldu" dedi.

SERGİDE NELER YOK Kİ!
Galeri SUAV'ın çok geniş bir ürün yelpazesi var. Osmanlı masallarını süsleyen gümüşler, eski kilise ve camileri aydınlatan şamdanlar, günümüzün hattatlarının elinden çıkma hatlar, fermanlar, tuğralar; Efes, Bergama, Manisa müzelerindeki tanrı başları ve sütun başlıkları; Roma cam üfleme şişelerinin tıpkı yapımları, çini mürekkebiyle yapılmış Mevlevi tiplemeleri, Roma camları, gümüşler, İznik çinileri, tombaklar, Fenerci Mehmed albümünden alınmış Osmanlı kostümleri, 19 yy. İstanbul görünümleriyle bezeli Pulat tepsilerin tıpkı yapımları, kilim ve kilimden yapılmış kullanım eşyaları...

Can ESENTAŞ



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır