kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Rize'de ölüm yağmurla geldi

İki gündür süren yağışın yol açtığı heyelanlar evleri yıktı. Okullar altı ilçede 2 gün tatil edildi
Rize'de önceki gün başlayan sağanak yağış, felakete neden oldu. Heyelanlarda çöken evlerinin altında kalan 4 kişi ile başına kaya düşen bir kadın yaşamını yitirdi. 5 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi. 6 ilçede okullar bugün ve yarın tatil edildi.

Büyük heyelanların meydana geldiği Çamlıhemşin ilçesinde çöken iki evin altında kalan Emre Kaçar, Yusuf Kesici, Gülcan Altaş ve Zekeriye Korkut'un öldüğü bildirildi. Çayırdüzü köyünde meydana gelen heyelanda ise Emine Kaçar (40), üzerine kaya düşmesi sonucu öldü. Çayeli ilçesinde de Kadir ve Yaşar Çiftçi adlı vatandaşların kayıp olduğu, Ardeşen kırsalında da ismi belirlenemeyen 3 çobandan haber alınamadığı öğrenildi.

KÖYLÜLER KORKU İÇİNDE
Çayırdüzü Köyü Muhtarı Kemal Öztürk, köylülerin korkularından evlerinden dışarı çıkamadığını belirterek, "Köyümüzde bulunan 2 ev yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltıldı. Yolumuz kapalı olduğu için ilçe merkezine ulaşamıyoruz. Yetkililere telefon aracılığı ile isteklerimizi iletiyoruz. Ancak şu ana dek henüz bir yardım alamadık" dedi.

YOLLAR KAPANDI
Rize Valiliği'nde kriz masası kuruldu. Vali Bülent Karaçöl, metrekareye düşen 85 kilogram yağışın felakete neden olduğunu belirterek, "Rize-Ardeşen ve Çamlıhemşin karayolları ulaşıma kapandı. Bir çok köyde elektrikler kesildi. Fındıklı'da çok sayıda ev su altında kaldı. Ardeşen, Çamlıhemşin, Pazar, Çayeli, Fındıklı ve Hemşin'de okulları 2 gün tatil ettik" dedi.

Ersin RAMOĞLU



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır