kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Özince: Şirketleri öldürmek değil yaşatmak marifet
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'nin konuşmasına veya sohbetine tanık olanlar bilir; umudunu hiç yitirmeyen, Türkiye'nin potansiyeline inanan bir yöneticidir. Özince sorunları dile getirirken, hep çıkış yollarını da ortaya koyuyor. . Bankacılık dışına taşan konularda fikri sorulduğunda konuya klasikleşmiş bir cümle ile başlıyor: "Bu benim bilgimi aşan bir konu ama şu yaklaşımın işe yarayabileceği konusunda görüşler var. Ciddiye alınmalı..."
Tüm Metin

  Aşçı parası bile devletten
Haftalık ekonomi Dergisi Para, bu sayısında devletteki küçülmeyi mercek altına aldı. Böylece hangi birimlerin küçültülmesi gerektiği de net bir şekilde ortaya çıktı. İşte devletin hantal yapısının görüntüsü: * Devlet dairelerinde yaklaşık 200 bin odacı ve 2.4 milyon memur var. Bunlara ödenen ücret yıllık 14 katrilyon 630 trilyonu buluyor. Devlette 23 kişiye bir araç, 12 görevliye bir telefon, 9 kamu görevlisine de bir lojman düşüyor.
Tüm Metin

  Yaşlı araçlar hurdaya!
KDV indirimi 'ha çıktı ha çıkacak' diyerek alımlarını erteleyen tüketici, araçların 1-1.5 milyar lira arasında ucuzlamasıyla otomobil alma planlarını tekrar devreye soktu. Araçların ucuzlamasına paralel olarak şirketlerin de hemen kampanyaya başlaması, yılın son iki ayına daha umutlu girilmesini sağladı. Otomotivciler, yılsonuna kadar 10 bin adet otomobil satışı hedeflerken, şimdi bu rakam 25 bine çıktı. Satışların iki katına çıkmasıyla birlikte otomatik olarak devletin de vergi gelirleri artacak.
Tüm Metin

  Naylon faturaya geçit yok
Maliye Bakanlığı'nın, Türkiye genelinde sessiz sedasız sürdürdüğü "naylon fatura operasyonu"nun ön sonuçları alındı. Maliye müfettişleri, hesap uzmanları, gelirler kontrolörleri ve vergi denetmelerinin seferber edildiği sahte belge incelemesinde bir yıl boyunca İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Gaziantep, Antalya, Denizli, Samsun, Kayseri, Maraş, Uşak, Kilis illeri adeta didik didik edildi. İlk etapta, 154.6 trilyon liralık sahte belge ele geçiren maliye denetim elemanları, 117 trilyon liralık kazancın da vergiden kaçırıldığını ortaya çıkardı.
Tüm Metin

  Bankalar iki yıl öncesine döndü
İMKB'de işlem gören bankaların 9 aylık bilançoları sistemdeki kan kaybını ortaya koydu. 2000 yılında 1.8 milyar dolar olan halka açık 14 bankanın toplam kârı dolar bazında yüzde 69 oranında gerileyerek 549 milyon dolara düştü. Kuşkusuz tek kayıp kârlılıkta değildi. Özsermayelere bakıldığında burada da ciddi bir kayıp olduğu gözler önüne seriliyor. 2000 yılının ilk dokuz ayında 7.4 milyar dolar olan toplam özsermaye miktarı bu yıl 3.9 milyar dolara indi.
Tüm Metin

  Ekonomik özgürlükte geriledik
Türkiye'nin ,ekonomik özgürlükler bakımından dünyadaki 161 ülke arasındaki yeri 49'uncu sıradan, 63'üncü sıraya indi. ABD Heritage Vakfı'nca yayınlanan rapora göre, Türkiye 1'den 5'e kadar yapılan Ekonomik Özgürlük aralığında 2.90 puan alarak, 2.00 ila 2.95 aralığındaki ekonomik özgürlükler bakımından ''çoğunlukla özgür ülkeler'' kategorisine girdi.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır