kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

AVRUPA SABRİYE'Yİ ALKIŞLIYOR

Sabriye çocukluğunda gözlerini kaybetti yılmadı, kendini insanlığa adadı. Şimdi Tibet'te kör çocuklar için bir okul kurdu. Sabriye Tenberken, Türk anne ve Alman babanın kızı. 31 yaşında. 12 yaşında kör oldu. Benzerlerini hayata küstüren bu felaket, Sabriye'de yeni ufuklar açtı. Almanya'da körler lisesini bitirdi. 1988'de ziyaret ettiği Tibet sanatları sergisi hayatının dönüm noktası oldu: Tibetçe ve Çince öğrendi, Tibetçe körler alfabesi geliştirdi. Tibet yetkilileri Sabriye'nin buluşuna inanamadılar: Kusursuzdu. Bu başarı onu daha da kamçıladı. 1997'de tek başına Çin'e gitti. Oradan Tibet'e geçti. At sırtında Tibet'i dolaşıp kör çocukları buldu. Öyle çoktu ki...
Tüm metin

Baltalı kadın
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde evinde baltayla öldürülmüş olarak bulunan Nazmiye Karabalut'un katil zanlısı, en yakın arkadaşı çıktı. Tüyler ürperten olay şöyle gelişti: Ereğli Bağlık Mahallesi Sakindere Sokak'ta oturan Nazmiye Karabulut, 15 Ekim 2001 tarihinde evinde ölü bulundu. Talihsiz kadının kafasının baltayla parçalandığı belirlendi. Ereğli Polisi, katilin bulunabilmesi için geniş çapta soruşturma başlattı.
TÜRKİYE sayfasında

Özince: Şirketleri öldürmek değil yaşatmak marifet
İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince'nin konuşmasına veya sohbetine tanık olanlar bilir; umudunu hiç yitirmeyen, Türkiye'nin potansiyeline inanan bir yöneticidir. Özince sorunları dile getirirken, hep çıkış yollarını da ortaya koyuyor. . Bankacılık dışına taşan konularda fikri sorulduğunda konuya klasikleşmiş bir cümle ile başlıyor: "Bu benim bilgimi aşan bir konu ama şu yaklaşımın işe yarayabileceği konusunda görüşler var. Ciddiye alınmalı..."
EKONOMİ sayfasında

CIA'nın işi medyumlara kaldı!
Amerikan istihbarat örgütleri terörizmle mücadelede çabuk sonuç almak için 1995 yılında görevine son verdiği medyumları yeniden işbaşına çağırmak zorunda kaldı. Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) terörle mücadelede görev yapacak medyumlar aramaya başladı.
DÜNYA sayfasında

Ecevit: Türk halkı harekatı destekliyor
Başbakan Bülent Ecevit, BBC 1 televizyonunda Pazar sabahları yayınlanan David Frost'un kahvaltı programına konuk oldu ve Afganistan'a yönelik harekat ile gelecekte olabilecekler konusunda yapılan ufuk turunda görüşlerini açıkladı. Türkiye'nin Afganistan'a yönelik harekata, bu mücadelenin İslam'a değil terörizme karşı olduğunu söyleyerek en büyük desteği verdiğini belirten Frost'a, Türk halkının yüzde 99 gibi büyük bir çoğunluğunun Müslüman olduğunu hatırlatarak yanıt veren Ecevit...
POLİTİKA sayfasında

Zirve yine Afrika'nın
Dün yapılan 23.Avrasya Maratonu'nu Etiyopyalı atlet Turbe Biedasou 2.18.21'lik derecesiyle kazanırken; Beşiktaş İnönü Stadı'na Yugoslav Sreten Ninkoviç ile birlikte giren Bedasou, finiş çizgisine 1 metre kala rakibini geçerek ilk sırayı aldı. Maratonda, Yugoslav atlet Ninkoviç, 2.18,22'yle 2. olurken, Faslı atlet Erraoui Mouhammed de 2.18.35'lik derecesiyle 3.lüğü kazandı.
SPOR sayfasında

Turne işkencesi
İbrahim Tatlıses, Yıldız Tilbe ve Asena'dan kurulu ekibiyle bugünlerde Avustralya turnesinde. Ancak organizasyon bozuklukları yüzünden İbo'nun Avustralya konseri, beklenenden sönük geçiyor. Bunun üzerine Tatlıses, zararın karşılanması için ek konser düzenleme kararı aldı. Organizatörler de 700 bin Avustralya doları tutan masraflarını karşılayabilmek için bütün ümitlerini Sidney'de yapılacak konserlere bağladılar.
MAGAZİN sayfasında

Güzel kadın uyuşturur!
ABD'nin köklü bilim kurumu Massachusetts Institute of Technology bünyesinde yapılan araştırmada, güzel bir kadın gören erkek beyninin, yemek yedikten ya da ''uyuşturucu kullandıktan sonra'' alınan hazla aynı doğrultuda bir haz aldığı bildirildi.
SAĞLIK sayfasında

Hacze geleni vururum
Zordaki arkadaşına kredi kartını verdi, "Ama ödeyeceksin değil mi?" diye saf saf da sordu. Zordaki adamın hali bir başka "Ödemez miyim? Ayıp ettin" dedi. Ve çok büyük bir ayıp etti. Emanete hıyanet, tam 15 milyar lira olarak döndü Raşit Güneş'e... Raşit Bey'in önce yüzü, sonra saçı, daha sonra sakalı beyazladı. Uyurgezer oldu. Asabiyeti tüm rekorları kırdı. Biz çalıştığı fabrikaya gittiğimizde, polis sanıp, iyiden iyiye beyazladı! Durumu anladıktan sonraysa başladı esip üfürmeye: "Sıkıysa hacze gelsinler.
MELODİ sayfasında



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HYDE PARK
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun
KAMPÜS
Amerika, İngiltere, Kanada, Avustralya Eğitim Sistemleri Lisan Okulları ve bir çok temel bilgiler
DÖVİZ FİYATLARI
DOLAR 1,550,000 1,557,000
MARK 710,000 713,000
EURO 1,389,000 1,396,000
Diğer döviz bilgileri

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır