kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Onunla beraber olan ölecek

Günde 3-4 erkekle ilişki kuran Rus hayat kadını Ioulia'nın HIV virüsü taşıdığı ortaya çıktı
Asayiş Şube Müdürlüğü'nün İstanbul Aksaray'da gerçekleştirdiği operasyonda yakalanan Ioulia Alkchina'nın (20), HIV virüsü taşıdığı belirlendi. Durumu öğrenen Rus Alkchina, "Günde 3-4 erkekle birlikte oluyordum. Hastalığı bunlardan birinden kapmışımdır" dedi. Yetkililer Alkchına ile birlikte olan vatandaşların, mutlaka sağlık kontrolünden geçmeleri gerektiğini belirtti ve Alkchina'nın sınırdışı edileceğini söyledi.

DURMUŞ UYARDI
Bu arada Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Türkiye'de 1.246 AIDS vakasının belirlendiğini açıkladı. Durmuş, SP Şanlıurfa milletvekili Niyazi Yanmaz'ın yazılı soru önergesine verdiği yanıtta şöyle dedi: "Ülkemizde 1985'ten bu yana düşük sayılarda, ancak giderek artan biçimde AIDS ve HIV enfeksiyonu saptanmakta. Bugüne kadar 1 milyon 192 HIV testi yapıldı, bunlardan 1.246'sının virüslü veya hasta olduğu anlaşıldı."

Durmuş, 2000 yılı sonunda tedavisi devam eden frengili hasta sayısının 3 bin 313 olduğunu da belirtti. Frengi kayıtlarında ciddi bir artışın gözlenmediğini ifade eden Durmuş, "Genelevlerde çalışan kadınlarda yapılan taramalar sonucunda 2000 yılı verilerine göre 821 bel soğukluğu vakası tespit edilmiştir" dedi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır