kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  CIA'nın işi medyumlara kaldı!
Amerikan istihbarat örgütleri terörizmle mücadelede çabuk sonuç almak için 1995 yılında görevine son verdiği medyumları yeniden işbaşına çağırmak zorunda kaldı. Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) terörle mücadelede görev yapacak medyumlar aramaya başladı.
Tüm Metin

  Ladin gelişmeleri Türk TV'lerinden izliyor
Suudi terörist Usame bin Ladin'le 11 Eylül sonrası Afganistan'da röportaj yapan ilk gazeteci olan Hamid Mir, bu kez de CNN Türk'ün konuğu oldu. Pakistanlı gazeteci, Ladin'le yapılan röportajın perde arkasını anlattı, Ladin'in savaşı İngiliz ve Amerikan medyasının yanısıra Türk televizyon kanallarından da takip ettiğini açıkladı.
Tüm Metin

  İttifak askerleri Kabil sınırına dayandı
* "KABİL'E GİRMEYİN": ABD Başkanı Bush, Kuzey İttifakı'nın Kabil'e girmesinin Pakistan'da karışıklıklara yol açabileceğini söyleyerek, "İttifak'ın güneye ilerlemesini destekliyoruz ancak Kabil'e girmemeliler" dedi. İngiltere Savunma Bakanı Geoff Hoon ise Bush'un aksine "İttifak, Kabil'e girsin" dedi.
Tüm Metin

  Türkiye, Lalegüzar'ı inşa etti
Türkiye, geçen yıl Taliban tarafından iç göçe zorlanan 10 bin Özbek'i, Rus-Afgan savaşında terk edilen Lalegüzar Köyü'ne yerleştirdi. Hocabahauddin kenti yakınlarındaki köyü yeniden inşa ettiklerini belirten Türkiye'nin Afganistan koordinatörü Aydemir Erman, köy halkı ile biraraya geldi. Erman ve ekibi, Türkiye'den gönderilen 25 ton buğdayı köylülere dağıttı, köyde incelemeler yaptı.
Tüm Metin

  Mezar-ı Şerif'te kutlamalar başladı
Sokaklarda Taliban'ın dini polisi yerine Kuzey İttifakı'nın üniformalı askerlerinin gezdiği kentte, yıllardır sakallarını kesmelerine izin verilmeyen erkekler, berberlerin önünde kuyruk oluşturdu. Kentte ilk kez burka giymeyen kadınlar görülmeye başlandı. Taliban döneminde ilahiler ve marşlar dışında müziğin yasak olduğu Mezar-ı Şerif'in sokaklarında müzik sesi duyulmaya başlandı.
Tüm Metin

  Mirasyedi koyun
İngiltere'nin en eski yayınevlerinden Blackwell'in sahibi Miles Blackwell servetinin 15 milyon dolarlık kısmını (yaklaşık 24 trilyon) koyunlara bıraktı. Eşinin ölümüne dayanamayarak 3 hafta sonra hayata gözlerini yuman 56 yaşındaki Blackwell'in vasiyetini açan avukatları gözlerine inanamadı. Blackwell, 90 milyon dolarlık servetinin tamamını yardım kuruluşlarına bağışlamıştı.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır