kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Bu görüntüyü düzeltelim
Hamid Mir bu haberi, röportajın perde arkasını CNN'e anlatırken verdi. Bin Ladin savaş haberleri için Amerikan ve İngiliz televizyonları yanında bizimkileri de izlediklerini aktarmış.CNN Hamid Mir'e bizi doğrudan ilgilendiren bir soru sordu: "Bin Ladin, Amerika'ya yardım eden Türkiye'yi hedef alacak mı?"

ÇETİN ALTAN
Üçüncü Mustafa'nın kafası yumruk kadar mıydı, fındık kadar mıydı, mercimek kadar mıydı?
Ama onların yaşadığı yıllarda İstanbul'da kimin padişah olduğunu bilenimiz azdır. Hele o padişahın kimin çocuğu, kimin babası olduğunu ve neler yaptığını bilenlerimiz büsbütün azdır.Bunun baş nedeni de, başarılı saydığımız üç beş padişahı; nerdeyse Tanrı katına çıkaracak övgülerle donatıp, onlardan kendimize cakalanma payları çıkarmamız; bize övünme olanağı vermeyen yumruk kafalı padişahları da, tümden yok saymamız...

HAŞMET BABAOĞLU
"Bir Yudum" Müslüm!
Bazısı gürül gürüldür; hafifçe ürkersiniz o hayatın canlılığı karşısında... Bazısı durgundur, zihninizi içinde "yüzmeye" çağırır... Baktım; Müslüm Gürses'inki ağır ağır akıyor... Ne diyordu: "Söz açısından, melodik açıdan olsun, edep ölçü arıyorum. Bir denge olsun, güzel arkadaşlık olsun..." Güzeldi... "Müslüm Baba"da güzeldi, belgesel de... (Bu belgesel programın prime time'da ekrana gelen birçok uyduruk diziden çok daha yüksek reyting alması, popüler kültürümüzde olumlu değişikliklere işaret sayılabilir mi acaba? Başka konu! Umarım öyledir!)

ERDAL BİLALLAR
Bir maniniz yoksa...
Sohbet etmek.. Meyveler, yemişler yiyip, çay kahve içmek... Ve gece kalkılırken, "Bakın biz sıramızı savdık.. Şimdi sizi bekliyoruz" diyerek misafir gittiğiniz aileyi evinize davet etmek... Günaydın... İyi akşamlar... Nasılsınız? Bu kelimeleri kullanmayalı veya duymayalı ne kadar oldu? Üst katta oturanlarla karşılaşmamak için asansörü boşverip merdivenleri tırmandığınız olmuyor mu?

YAVUZ DONAT
Ankara Kalesi (!) nasıl yıkılır?
Böylece tasarruf sağlama" projesinde yerden, göğe kadar haklı. Fakat... Bu projeyi hayata geçirebilme şansı "sıfır." "Argo bir deyimle" söyleyecek olursak: "Yılmaz haklı ama alacağı yok." Tarih 13 Aralık 1986. Bakanlar Kurulu toplandı. Başbakan dedi ki:

ŞÜKRÜ ELEKDAĞ
Kıbrıs nereye?
Bakanın "efelenmesini", Türkiye'nin Afganistan'da sürdürülen teröre karşı savaşa fiili katkısının ülkemizin uluslararası konjonktürde elini kuvvetlendirmesine bağlayanlar da oldu. Bu yorumların hatalı olduğunu zannetmiyorum. Ancak bu tabloya, Almanya Başbakanı Gerhard Schröder'in Başbakan Yardımcısı Yılmaz'a rahatsız edici ifadelerde bulunmuş olduğunu da ilave etmek lazım.

OKAY GÖNENSİN
50 yıl önce
Bedii Faik "Matbuat Basın derkeen... Medya"nın ilk cildinde, CHP'nin tek parti iktidarı dönemindeki Türk gazeteciliğini anlatmıştı. İkinci ciltte; 1950'de Demokrat Parti iktidarının arifesinde ve iktidarın ilk yıllarında yaşananlar anlatılıyor.60 yıllık bir gazeteci; sayısız "siyasi" ve "muktedir" görmüş, tanımış, izlemiştir. Çok tekrarlanmış bir sözle, "gazeteci hancı, siyasiler yolcu"dur.

ŞÜKRÜ KIZILOT
Vergi gelirlerinde ciddi bir azalma var!..
Yıllardır ilk kez, vergi gelirlerindeki artış enflasyonun yaklaşık yüzde 40 altında kaldı. Oysa yıllardır sürekli olarak, vergi gelirlerindeki artış, enflasyonun çok üzerindeydi... 2001 yılı vergi gelirleri, Ekim ayı sonu itibariyle netleşmiş durumda. Önümüzdeki iki ay içinde tahsil edilecek vergilerle birlikte, 2001 yılı vergi gelirlerinin 37.7 katrilyon TL olması bekleniyor. Buna göre;

NEBİL ÖZGENTÜRK
Zordur içeride olmak!..
Bütün ''dışarıda'' olmayanlar gibi onun için de hayat çok zordu artık... İnsana dokunmak, sokakla temas ve yaşamla bağ kurmanın yollarını arıyor, hayatın ritminden uzak durmak istemiyordu; Bildik koğuş sohbetleri, ranzasına yığdığı kitaplarla arkadaşlık da yetmiyordu .. Mazgal altlarında, avluda, koğuşta ve her volta atışında hep buna kafa yorduf; Kendi kendine konuşuyor, bir başına şiirler okuyordu sıklıkla.. Şiirler yüksek sesle okundukça, vurgular, tonlamalar yapıldıkça..

İLKER SARIER
5 numara fazla geldi
Kemal Derviş bu memlekete 5 numara fazla gelir, bir yıl dayanabilirse helalolsun" diyecektim demedim. Başladılar türlü kanatlardan ve cephelerden çimdiklemeye... En akıllı görünenden, en zırtapozuna kadar, herkes Derviş'i silkemeye kalkışıyor. Zavallı adam, tenisi de bıraktı. Eminim, "Ulan bu memlekette spor yapmak bile fuzuli, baksana bir tek siyasi var mı sporla meşgul, yarın bir gün tenis oynadık diye bunlar adamı yüce divana bile gönderir" diye içten içe tırsıyordur.

ERDOĞAN SEVGİN
Yapma Ebru
Damat adayını bir aydır tanıdığını söylüyordu, adını bir sır gibi saklıyordu. Muhabir soruyordu: "Bir aylık süre onu tanımak için kısa değil mi?" "Hayır" diyordu Ebru... Yapma Ebru Gündeş. Ömer Durak, ardından Stelyo Pippis... İki macera yaşadın, ikisinde de hayal kırıklığına uğradın. Aşk, önceleri gözünü kör ediyor senin. Herşeyinle sevdiğin erkeğe bağlanıyorsun. Aylar sonra hata ettiğini anlıyorsun, ilişkini bitiriyorsun. Demek ki, erkekleri yeterince tanımıyorsun.

MEHMET TEZKAN
Bu devlet KDV'ye aşık, burnunun ucunu göremiyor
Devlet eğitim verebiliyor mu? Sağlık hizmeti verebiliyor mu? Evet.. Ama yeterli değil.. Parası olan diyor ki.. Ey devlet.. Benden SSK primi adı altında para kesiyorsun.. Ama ben SSK hastanelerine giderek sana yük olmak istemiyorum.. Burayı benden daha çok ihtiyacı olanlar kullansın.. Üzerinden yük kalksın.. Yükün azalsın ki, verdiğin hizmet tatmin edici olsun.. Doğru bir yaklaşım değil mi?

LEYLA UMAR
Cem ve Yorgo Özal ve babam gibi
Atina'yı her ziyaretimde Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu röportaj listemin başında gelir. Sadece Türk-Yunan ilişkileri değil, onun eğitim, kültür ve insani ilişkilerindeki başarısını kendisiyle görüşmek bir zevktir. Çünkü her yaptığı ve söylediğinde samimi olduğunu yalnız gözlerinden değil, söylediklerinden de anlamak kolaydır. Tabii gözlerden anlam çıkarmak kişiye göre değişir.


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır