kapat
12.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

Kısa kısa kısa

Hoca'nın gölü 'maya' bekliyor
Nasreddin Hoca'nın 'Ya tutarsa' deyip maya çaldığı Akşehir Gölü'nde kuraklık sonucu su seviyesi 1 metrenin altına düştü. İlçe Tarım Müdürü Talat Duman, gölde ciddi boyutlarda su kaybının meydana geldiğini ve hemen bir önlem alınmazsa gölün yokolacağını belirtti.

566 mali suç dosyası var
Maliye Bakanı Sümer Oral, gıyabi tutuklama kararıyla aranan Orhan Aslıtürk hakkında çeşitli vergi suçlarından 566 rapor düzenlendiği açıkladı. Oral, AKP'li Musa Uzunkaya'nın soru önergesine şu yanıtı verdi: "Bugüne kadar kurumlar vergisi, gelir vergisi, KDV ve vergi suçları olmak üzere 566 adet rapor düzenlenmiş, vergi mevzuatımızın öngördüğü tüm işlemler yerine getirilmiştir. Raporlar, savcılıklara intikal ettirilmiştir."

3 ilde 707 kaçak yakalandı
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yasadışı yollardan yurt dışına çıkmak isterken önceki gün yakalanan 424 kişinin ardından dün de 108 kaçak ele geçirildi. Bozcaada İlçesi açıklarında kapakları açık olarak bekleyen ve durumu şüpheli görülen "Engin" isimli gemiye de el konuldu. Balıkesir'in Havran İlçesi'nde 157 Irak, Afganistan, İran, Fas, Somali, Etiyopya, Senegal, Bangladeş ve Türk vatandaşı yakalandı. Edirne'nin İpsala İlçesi'nde Yunanistan'a geçmek isteyen 18 Iraklı ele geçirildi.

Çetin Altan'a büyük ilgi
Gazeteci yazar Çetin Altan dün TÜYAP Kitap Fuarı'nda okuyucuları ile biraraya geldi. İnkikap Yayınları standında kitaplarını imzalayan ünlü yazara büyük ilgi gösteren okuyucuları, uzun kuyruklar oluşturdu. "Okuyucusuyla açık sözlü konuşmayan yazar dürüst değildir" diyen Çetin Altan, kitaplarını imzalarken samimi bir sohbete girişti.

Yazar Bakan Karakoyunlu
Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu da TÜYAP'ta kitaplarını imzaladı. Karakoyunlu'ya kitap imzalatanlar arasında MHP'li Mehmet Gül de yer aldı. Siyaseti ve yazarlığı birarada yürürttüğünü kaydeden Karakoyunlu, "Gerçek Yılmaz Karakoyunlu'nun, yazar Yılmaz Karakoyunlu'dur" dedi.

Benim adım Yusuf İslam
ABD'deki 11 Eylül saldırıları sonrasında tekrar Cat Stevens ismine dönüş yaptığı iddia edilen dünyaca ünlü şarkıcı Yusuf İslam, son albümü "Bismillah"ın tanıtımı için dün gece İstanbul'a geldi. 11 Eylül saldırıları için "Bu bir insanlık suçudur" diyen İslam, tepkilerin normal olduğunu ancak kesinlikle ismini değiştirmeyi düşünmediğini söyledi. Bu yöndeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten sanatçı, pasaportunu çıkartıp adının yazdığı bölümü gösterdi. "Benim adım Yusuf İslam" diyen ünlü sanatçı 20 yıl önce Müslümanlığı seçerek Cat Stevens ismini değiştirmişti.

150 kilo eroin ele geçti
İstanbul İl Alay Komutanlığı'na bağlı narkotik timlerinin Kartal'da düzenlediği operasyonda 150 kilo eroin ele geçirildi, iki kişi gözaltına alındı. Van'dan yola çıkan bir kamyonette 150 kilo eroin bulunduğu istihbaratını alan jandarma timleri bu kamyoneti Kartal TEM Gişeleri'nde durdurdu. Ani bir baskınla 2 kişiyi etkisiz hale getiren jandarma, kamyonetin gizli bölmelerinde yaptığı aramada paketler halinde zulalanmış 150 kilo eroin ele geçirdi. Eroine el konulurken, yakalanan 2 kişi sorgulanmak üzere İl Alay Komutanlığı'na götürüldü. Yetkililer, operasyonların genişleyerek süreceğini belirtti.

Boşanıyor
Mahallenin Muhtarları dizinde Zeynep karakterini canlandıran genç oyuncu Binnaz Özçem, iki yıl önce evlendiği eşi Arda Özçem'den boşanmak için mahkemeye başvurdu. Arda Özçem ile Gümüldür'de tatil yaparken tanıştığını belirten Binnaz Özçem "Bana kendisini makina mühendisi ve işadamı olarak tanıttı. Meğer fakülteden terkmiş. Bir gün bile çalıştığını görmedim. Yalanları yetmezmiş gibi bir de alkol alıyordu. Çocuğumuz olursa düzelir dedim ama fayda etmedi" dedi. Başarılı oyuncu 50 milyar lira maddi ve manevi tazminatın yanısıra bir yaşındaki kızı Naz için de aylık 300 milyon lira nafaka istiyor.

Ali EYCE



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
Nuriye Akman'ın bu haftaki söyleşisi için tıklayınız

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır