kapat

15.07.1999
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
S u p e r o n l i n e
Magazin
intermerkez
Siber Haber
L E I T Z
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
Bayan Sabah
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
Hazırlayanlar
Sabah Künye
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 1999
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Bu adet ne zaman çıktı?...

Vallahi bu adetin ne zaman çıktığını ben de bilmiyorum ama anlaşılan biz fark etmeden uygulanmaya konmuş. Üniversite mezunu olan bir vatandaşımız girdiği bütünmemuriyet sınavlarında torpili olmadığı için kazanamamış.

Onun ifadesine göre, torpil bulan bir sürü lise mezunu sınavları kazanarak memur olmuş... Tabii ki bu bir iddia... Bu köşede ispatı olmadan yapılan iddialara karşıyım. Onun için isim de, yer de vermiyorum. Yalan da olur, yanlış da... Ama bana yazan bu dertli vatandaşın değindiği bir başka konu var ki, o çok enteresan... Bakın, millet nasıl bir kurnazlık yapıp, devlet kapısını aralıyor ve memur olabiliyor size anlatayım;

Yeni başlayankurnazca uygulama şöyle; Kanunlarda bulunan bir açık sayesinde belediyelerde çalışan memurlar diğer devlet kurumlarına(Milli Eğitim, Sağlık, Bayındırlık, Tapu vs. gibi) sınavsızyatay geçiş yapabiliyorlar. İşte bu yol şimdi çok makbul... Bahsettiğimkurnazlar hepsine değil ama bir takım belediyelerdetorpil koyarak işe başlıyorlar, daha sonra dayatay geçişle yukarıda bahsettiğim devlet kurumlarındamemur oluyorlar.

İşte bana mektup yazan yüksek tahsilli vatandaşın bir türlü nail olamadığımemurluk ünvanı bu yolda rahat rahat kazanılabiliyor. Hatta hatta bu işle özel olarak ilgilenen bir takım belediye başkanlarının dahi olduğu söyleniyor. Bütün bu olaylar hep seçim öncesi faaliyetleri... Bu konuları ortaya atarak kimlerin işinetaş koyduğumu pek bilemiyorum. Ama ortada bir haksızlığın olduğu çok açık gözüküyor. Benim görevim de bu haksızlıkları ortaya çıkarmak ve haklının hakkını aramak. İlgilenenlere duyurulur.

İzmit-Adapazarı elektrikli trenden şikayetler var...
İstanbul ileİzmit ve Adapazarı arasında çalışanelektrikli trenlerden zaman zaman şikayet alıyorum. Biliyorsunuz geçenlerde de bu yüzden vatandaşlar yürüyüşler, protestolar yaptı, hatta bu az daha bir cana da mal oluyordu.

Devlet Demiryolu yetkilileri aşağıda sıralacağım konuları bir gözden geçirirlerse, iyi olacak kanaatindeyim. Bilindiği gibiHaydarpaşa Garı'nda trenlerin yanaştığı 7 peron var.

1- Bu peronların baş tarafının tamamı şehirlerarası ekspres trenlerine ayrılmış.

2- İzmit-Adapazarı elektrikli trenleri, bu şehirler arası trenlerin sonunda bekleme yapmakta olduğundan, İzmit veya Adapazarı'na gidecek yolcular gişelerden elektrikli trene ulaşmak için uzun bir mesafe katetmek zorunda kalmaktadır.

3- Bazen 1 kilometreyi bulan bu mesafede yürümek, yaşlılar ve sakatlar için büyük işkence kaynağı olmaktadır. Ellerinde ağır paketleri veya valizleri olanlar için ise işkence daha da artmaktadır.

4- Hergün 05.30'dan gece 23.30'a kadar karşılıklı 11'rer sefer yapan İzmit-Adapazarı elektrikli tren yolcuları, Haydarpaşa Garı'nda üvey evlat muamelesi görmektedirler.

5- Oysa sıkıntının çözümü çok basittir. Bu 7 perondan birisi daimi olarak İzmit-Adapazarı elektrikli trenlerine ayrıldığı takdirde sıkıntı sona erecektir.

Gördünüz mü halledilmesi ne kadar basit...

Yazarlar sayfasına geri gitmek için tıklayınız.

Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır