kapat

22.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
GÜNGÖR MENGİ
Ah ormanlar!
Ormanlarımızdan yükselen alev ve dumanlara lânet okuyan naralarımızın eşlik edeceği günlere yine geldik.

ÇETİN ALTAN
İşe bak, 74'e basıyoruz...
22 Haziran 1927'de, yine bir perşembe günü saat gecenin 11.30'unda doğmuşum; dedem Tatar Hasan Paşa'nın, bücür bir gökdelene dönüştükten sonra da hâlâ bir dairesinde oturmakta olduğum köşkünde...

CAN ATAKLI
Deyin ki aklandılar
Bugün önemli gün. Meclis'te iki lider için "aklama" oylamaları yapılacak. Son anda çok önemli bir gelişme olmazsa iki lider de 276 evet oyu bulunamadığı için haklarındaki soruşturma dosyalarından kurtulacaklar. Yani Yüce Divan'a gitme tehlikeleri ortadan kalkacak.

NECATİ DOĞRU
Futbol tedavi eder mi?
Futbolda bir dalgıçla bir dağcının hedef tanımayan başarısı gibi zaferden zafere gidiyoruz. Sevincimiz sonsuz... Heyecanımız zirvede... Umudumuz tepede...

HINCAL ULUÇ
Benim zavallı medyam: 2!..
Dört aydır futbol oynamayan Rüştü kaleye konur mu?.. Galatasaray harikalar yaratırken, dökülen Fenerbahçe'den milli takıma beş adam alınır mı?..

CENGİZ ÇANDAR
Mustafa Denizli...
Türkiye'nin, geçen yüzyılın en son "leke"si, 28 Şubat 1997'yi ilk sonuçlarıyla öğrendiği anda, 1 Mart 1997 günü, ben Antalya'da bir futbol paneli yönetiyordum. Aynı günün gecesi, Fenerbahçe'nin Antalyaspor ile önemli bir lig maçı vardı ve birçok futbol otoritesi gerek panel, gerekse müsabakayı izlemek için Antalya'da idi.

SELAHATTİN DUMAN
Yel olsam da bir sel olsam da..
Bu yazı Milli Takım'ı denetlemek üzere çıktığım seyahatteki hallerimizi anlatır.. Bir fikir yazısı olup, içinde az miktarda Natriicarboxy-menthylcell ihtiva eder.. Kahvaltıdan önce bütün olarak ağızdan tatbik olunur..

RAUF TAMER
Sırası mı?
Hiçbir futbolcu, kaçırdığı gol sebebiyle vatan haini olamayacağı gibi hiçbir yazar da o futbolcuya yaptığı eleştiriden dolayı vatan haini olamaz.

AHMET VARDAR!
Ormanlarımızı göz göre göre kaybediyoruz...
Daha 1 ay olmadı, bütün orman görevlilerini uyarmış, yangın mevsimlerinin başladığını belirterek, "Orman yangınlarına dikkat" demiştim. Yangın ihtimali olan bölgelerdeki görevlileri uyarmış ve ilk çıkacak yangından sonra sorumlulara bu köşeden hesap soracağımı da ifade etmiştim

A. SAVAŞ AKAT
Aceleye gerek yok
Heyecanlı bir millet olduğumuz kesin. İyimserlikten kötümserliğe ya da tersine çok çabuk geçiyoruz. Deniz Gökçe futbol için hoş bir benzetme yapıyor. "İlk maçta ilk golü atınca takımı hemen şampiyon, ama ilk mağlubiyette de sonuncu ilan ediyoruz" diyor.

YAVUZ DONAT
Koalisyon zor zanaat
Koalisyon idaresi kolay değildir... Kurmak zordur... Devam ettirmek ise daha zor... Açıkçası, koalisyon "narin bir çiçektir", itina ister

ZÜLFÜ LİVANELİ
Avrupa'yı titreten korku
Türkiye'de kurt ve güvercin tartışmalarıyla La Fontaine'in hayvan masallarını gündemden düşürmüyoruz ama bu arada Avrupa başka korkular ve kaygılarla uğraşıyor.

GÜLAY GÖKTÜRK
"Arkadaş kalalım"
Gazeteler haberi "aşkı için intihar etti" başlığıyla vermişlerdi yine. 16 yaşındaki lise öğrencisi Cem Taşkın "aşkını itiraf ettiği" kız arkadaşı Sera Erdem'den olumsuz cevap alınca 9. kattan atlayarak yaşamına son vermişti.

MURAT BİRSEL
Denizli ve Türk tipi iş idaresi sistemi!
Milli Takım bir maç kaybedince çamurlarda süründülüyor, berabere kalınca beklemeye geçiliyor, galibiyet gelince göklere çıkartılıyor...

ALİ KIRCA
Çetin Altan'ın sorusu yanıtsız kaldıkça
Abdi İpekçi tam 21 yıl önce öldürüldü.. 21 yıl boyunca, herkes katil ya da katillerin peşine düştü... Katil, -mahkeme kararına göre- Mehmet Ali Ağca'ydı..

ŞÜKRÜ KIZILOT
Bütçe hedefleri tutuyor mu?
2000 yılı bütçesinin, ilk beş aylık sonuçları belli oldu. Yılın ilk beş ayına ait bütçe rakamları, yılsonu hedeflerine rahatça ulaşılacağını gösteriyor.

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Sorun büyümede değil, icraatta
Mayıs ayında sanayide kapasite kullanım oranları açıklandı. Geçen yılın son çeyreğinde yüzde 71 olan özel imalat sanayi kapasite kullanım oranı Mayıs ayında yüzde 76.6'ya çıktı.

İLKER SARIER
Oylama ve SEKA
Yüce Divan oylaması bugün... Eğer çok başka bir hesap yoksa, ne Mesut Yılmaz ne de Tansu Çiller hakkında Yüce Divan kararı çıkacaktır.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır