kapat

22.06.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hindistan cevizli çikolatalı dilimler
Malzemeler:
*Yarım bardak un
*Yarım bardak kek un
*2 çorba kaşığı kakao
*2/3 bardak toz şeker
*3/4 bardak hindistancevizi
*125 gr. eritilmiş margarin
*yarım paket vanilya
*1 adet yumurta*

Süslemek için:
*1 çorba kaşığı limon suyu
*Yarım bardak kayısı reçeli
*45 gr. margarin
*90 gr. ince kıyılmış bitter çikolata
*2 çorba kaşığı krema

HAZIRLANIŞI
Fırını 180 derecede ısıtın. Margarinle yağladığınız tepsiye yağlı kağıt serin. Bir tencereye unu ve kakaoyu alın. Şeker ve hindistancevizini ilave edip ortasını havuz gibi açın. Margarin, vanilya ve yumurtayı koyup tahta kaşıkla karıştırın. Malzemeler bütünleşince hazırladığınız tepsiye yayın ve üzerini düzeltin. 20-25 dakika katılaşana kadar pişirip soğutun. <B>Süslemek için:<P> Limon suyu ve reçeli bir tencerede kısık ateşte karıştırın. Kabarcıklar çıkmaya başlayınca pişmiş hamurun üzerine bu karışımı bıçakla yayın. 20 dakika katılaşmaya bırakın. Margarini eritin, çikolata ile kremayı ilave edip ateşten alın. Çikolata eriyip karışım yumuşayana kadar karıştırın. Reçelin üzerine de çikolatayı sürün ve küçük karelere bölün. Dilerseniz çikolata rendesiyle süsleyin.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır