kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Çok iyi cevap veririm ama siyaseti bırakınca'

01.03.2009
Erdoğan, Baykal'ın ithamlarına karşı dava açacağını belirterek "Sana çok iyi cevabı veririm, ama siyaseti bıraktıktan sonra" dedi..
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sayın Baykal, dün (önceki gün) Sinop'ta şahsımla ilgili bazı ifadeler kullanmış. Sayın Baykal, beni bu makama sen getirmedin. Beni bu makama milletim getirdi. Fakat, senin bu milletle aran yok ki. Sen bu millete televizyondan bakarsın. Televizyondan bakınca millet görünmez. Millet, burada görülür, burada'' dedi. Erdoğan dün, seçim gezileri kapsamında Kayseri ve Gaziantep'e gitti. Kayseri'deki mitingde konuşan Erdoğan, 'medyaya seslendi" ve "Malum medya tabii. Boşluk arıyorsanız, şu arka taraf boş. Bunu söylerken CHP'nin yandaşı medyaya söylüyorum. Kim olduğunu biliyorsunuz'' dedi. Erdoğan, CHP lideri Baykal'ın 'maganda üslubu kullanıyor" sözlerine yanıt verirken ise şunları söyledi: "Baykal, Sinop'ta konuşuyor. O'nun şahsımla ilgili kullandığı ifadeleri ben onun için kullanmayacağım. Benim aldığım terbiye, edep dersi sana cevap vermeye müsaade etmez. Yoksa, sana çok iyi cevabı veririm ama siyaseti bıraktıktan sonra. Bu makamda değil."

'GEREĞİ YAPILACAK'
CHP liderini yanıtlamayı Gaziantep'te sürdüren Erdoğan, "Ben Sayın Baykal'a şunu söylüyorum, benim milletim adam gibi adamı Başbakan yapar" dedi. Başbakan Baykal'ın sözlerini yargıya taşıyacağı mesajını verirken de şunları söyledi: Şahsımla ilgili sözler, bu hukuk devletinde yargı meselesidir. O konuda zaten ilgili arkadaşlarım gereğini yapacaktır.''