kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan kazadan kurtulan yolcuyu aradı

AJANSLAR
Giriş Saati : 25.02.2009 15:00
Güncelleme : 25.02.2009 16:26
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Amsterdam'da meydana gelen uçak kazasının ardından bizzat devreye girdiği ve Türk yetkililere gerekli talimatları verdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Başbakan Erdoğan, Amsterdam'da meydana gelen kazanın hemen ardından devreye girerek yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan'ın, Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar'a olay yerine gitme talimatı verdiği bildirildi.

Başbakan Erdoğan'ın, kazadan yara almadan kurtarılan yolculardan, Hollanda Demiryolları kurumuna güvenlik hizmeti veren bir şirketin sahibi olan Mustafa Bahçecioğlu'nu telefonla aradığı ifade edildi.

Mustafa Bahçecioğlu'nun, Başbakan Erdoğan'a, ''kazada ölü sayısının çok az olduğunu ya da olmayabileceğini, çok sayıda yaralı bulunduğunu'' söylediği öğrenildi.

Bahçecioğlu'ndan olayla ilgili bilgi alan Erdoğan'ın, bütün yolculara geçmiş olsun dileklerini ilettiği bildirildi.

Mustafa Bahçecioğlu'nun, Başbakan Erdoğan'a, ''uçağın inişi sırasında sert bir çarpma sonucu kazanın meydana geldiğini ve uçakta büyük bir panik yaşandığını'' söylediği de kaydedildi.

"İNCELEMELER SÜRDÜRÜLÜYOR"

Türk Hava Yollarına ait uçağın Hollanda'nın Amsterdam kentinde Schiphol Havaalanı'na inerken düşmesi ile ilgili incelemelerin halen sürdürüldüğünü kaydeden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, düşen uçağın 2002 model olduğunu ve son bakımlarının da yapılmış olduğunu açıkladı.

Erdoğan, "Tabi vatandaşımız ise vatandaşlarımızın, değilse hangi ülkeden ise hayatını kaybeden yolculara Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine sabır, yaralılarımıza Allah'tan şifalar diliyorum. Sağ kurtulan tüm yoluculara da çok büyük geçmiş olsun temennisinde bulunuyorum" dedi.

Konu ile ilgili incelemelerin halen sürdürüldüğü bilgisin veren Başbakan Erdoğan, "Özellikle uçak, 2002 model ve bakımları Aralık ayında son bakımı yapıldı. Bu konu, herhangi bir eksiklik konusu değil. Kriz masası oluşturuldu ve kriz masası ile sivil havacılık çalışmalarını müşterek olarak sürdürüyor. Bir de an ve an takip ediyoruz. Ben de; Bakanım ve Türk hava yollarında görevli arkadaşlarım ile genel müdürlerimden bilgileri almaya devam edeceğim" diye konuştu.