kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hasan Şek: O iş mi? O hatır rica işiydi

25.02.2009
Eski bir Doğan Grubu çalışanı olan Şek, Doğan Raks'ın kâğıt üzerine kendisine satışına yönelik olarak "Beni Yalçındağ'ın imajı için kötü, diyerek ikna ettiler" dedi..
Doğan Yayın Holding'e ilişkin soruşturmalar sürerken holdingin sahibi olduğu Doğan Raks'ın sermayesinin 6.4 milyon TL'den 50 bin TL'ye düşürülerek Hasan Şek isimli eski bir şirket çalışanına satılmasına ilişkin olarak Şek'in ifadeleri ortaya çıktı. Şek, 14 Ocak 2009 tarihinde Gelirler Kontrolörleri İstanbul Grup Başkanlığı'na verdiği ifade tutanağında Doğan Raks (D&R) ile ilişkisine yönelik soruya "Ha o iş mi? O bir hatır ve rica işiydi" şeklinde yanıt veriyor. İfadesinde Doğan ve Raks gruplarının ortaklığı ile kurulan şirketin başında büyük patron Mehmet Ali Yalçındağ'ın (DYH Yürütme Kurulu Başkanı) olduğu ve şirketin zararda olmasının Yalçındağ'ın imajı açısından kötü olacağı için kendisine devredilmesinin istendiği belirtiliyor. Şek, toplam 4 soruya verdiği yanıtların yer aldığı iki sayfalık tutanakta; 'Doğan Raks AŞ ile bir ilişkiniz var mı?' sorusuna ise "Ha o iş mi? O bir hatır ve rica işiydi" şeklinde yanıt veriyor. Son soru ise Doğan Raks'ın 6 milyon 396 bin 824 adet (yüzde) 89.47 hissesinin alış ve satış işlemlerine yönelik. Şek, önce Hürriyet ardından Doğan Dergi Grubu'na (DBR olarak ismi değiştirilen) Gri Tasarım üzerinden iş yaptığını belirtiyor. Şek, ifadesinde tam tarihi hatırlamasa da 2003 içinde Doğan yöneticilerinden birinin kendisine zarar eden bir şirketlerinin hissesini devredecek güvenilir bir adam aradıklarını, kendisinin yardımcı olup olamayacağını sorduklarını kaydetti. İfadeye göre Şek, 'Neden ben' sorusuna "Güvenilir ve sadık bir adama ihtiyacımız var sen de bu özellikleri gördüğümüz için sana teklif ediyoruz, dostumuzsun yaparsan seviniriz' dediler" yanıtını veriyor. Şek'in 'Buna neden gerek duyulduğu' sorusuna ise Doğan yöneticilerinin yanıtı özetle şöyle:

'ÜYENİN BİLMESİ GEREKMEZ'
"Şirket zararda, bu şirket büyük umutlarla Doğan ve Raks grupları ortaklığı ile kuruldu. Şirketin başında da büyük patron Mehmet Ali Yalçındağ var. Patronun isminin olduğu bir şirketin zararda olması patronun imajı açısından çok kötü. Şirketin akıbeti netleşene kadar hisseleri patrondan güvenilir bir adama devretmeliyiz." İfadesinde güvendiği bir başka ismi de yönetim kurulu üyesi yapma teklifi geldiğini, kendisinin de Lale Çakmak isimli arkadaşının ismini verdiğini belirten Şek, Doğan yöneticilerinin kendisine diğer üyenin bu işlerden haberdar olmasına gerek olmadığı, gönderdikleri evrakları imzalamalarının yeterli olacağını söylediğini aktardı.