kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Danıştay BDDK işlemini iptal etti, Kentbank'a izin kapısı aralandı

25.02.2009
Danıştay 13. Dairesi, 2001'de bankacılık izni kaldırılan Kentbank ile ilgili iptal kararını uygulamayan BDDK işlemini hukuka uygun bulmadı..
Kentbank'ın kapatılmasına karşı yıllardır devam eden hukuk mücadelesinde Danıştay, bankanın eski sahibi Süzer ailesi lehinde yeni bir karar daha verdi. Danıştay 13. Dairesi, yargı kararına karşın Kentbank'ın bankacılık yapma talebini reddeden BDDK işlemini iptal ederken, kararında idarenin davacılara tekrar bankacılık faaliyetinde bulunabilecek koşulları sağlaması gereğine dikkat çekti.

BDDK UYGULAMADI
Kentbank'ın bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme izninin kaldırılmasına ilişkin 13 Aralık 2001 tarihli BDDK kararı, Danıştay 10. Dairesi'nce 2004 yılında iptal edilmişti. Süzer Holding, Mustafa Süzer ve Sami Çakır, bu kararın uygulanması istemiyle BDDK'ya başvurmuş ancak BDDK, bu istemi reddetmişti. Davacılar, bu kez BDDK'nın bu kararının iptali istemiyle dava açmıştı. AA'nın haberine göre, Danıştay 13. Dairesi, Kentbank'ın bankacılık yapma ve mevduat kabul etme iznini kaldıran BDDK kararını iptal eden Danıştay kararının uygulanması istemiyle yaptığı başvuruyu zımnen reddeden BDDK işlemini oybirliğiyle iptal etti. Kararda, "BDDK'nın, Kentbank'ın tekrar bankacılık faaliyetinde bulunabilecek koşulları sağlaması ve bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme izni tanınmak suretiyle banka kurmalarına izin vermesi gerekeceğinden, dava konusu işlemde hukuka uyarlık bulunmamaktadır" denildi. Anayasa'nın 2. maddesinde, yargı kararlarının idarece yerine getirilmesi zorunluluğunun açıkça vurgulandığı belirtilen kararda, Danıştay, bölge idare, idare ve vergi mahkemeleri kararlarının gereğinin geciktirilmeksizin yerine getirilmesinin temel hukuk kuralı olduğuna işaret edildi.
Haberin fotoğrafları