kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kar yağışı sürecek mi? - HARİTALI

Giriş Saati : 17.02.2009 09:29
Güncelleme : 17.02.2009 23:46
Yeni Haber
İstanbul'da beklenen kar yağışı dün akşam yağdı. Aniden bastıran kar yağışı sürücüleri hazırlıksız yakaladı...
Meteorolojik tahminlere göre beklenen kar yağışı, dün akşam saatlerinde İstanbul'un özelllikle yüksek kesimlerinde etkili oldu.

İstanbul'un Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu, Sarıyer, Beşiktaş, Sultangazi, Eyüp bölgelerinde akşam saat 20.30'dan itibaren yoğun kar yağışı gözlendi. Bazı yerlerde yoğun kar yağışı nedeniyle yerler beyaza büründü. Aniden bastıran kar yağışı sürücüleri hazırlıksız yakalarken, sokakta bulunan vatandaşlar ise kar altında yürümenin keyfini çıkardı.

İstanbul'da başlayan kar yağışı, Boğaz ve Kuzey bölgelerinde etkili oldu.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, akşam saat 21.00 sıralarında başlayan kar yağışı önce Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu, Sarıyer, Beşiktaş, Maslak, Levent, Kemerburgaz, Sultangazi ve Eyüp bölgelerinde, daha sonra da Anadolu yakasında Üsküdar, Beykoz, Ümraniye ve Kartal'da etkisini gösterdi.

KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK Mİ?

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, hava koşullarının mevsim normallerine döndüğünü, İstanbul Boğazı ve kıyı kesimlerinde karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar yağışının bugün öğle saatlerine kadar aralıklarla süreceğini ifade etti.

HAVA ISINACAK

Yıldırım, çarşamba günü ise yağış beklenmediğini ve hava sıcaklığının 10 dereceye kadar yükseleceğini kaydetti. Yıldırım, hafta sonunda ise İstanbul'da hava sıcaklığının düşmesiyle hava koşullarının tekrar mevsim normallerine dönmesinin beklendiğini bildirdi.

EĞİTİME KAR ENGELİ

Ordu'nun bazı ilçelerinde kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye, bölgede devam eden olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bazı ilçelerde eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı. Buna göre, Çatalpınar, Gürgentepe, Gölköy, Mesudiye ve Kabadüz ilçelerindeki okullarda eğitime yarın ara verilecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; Bu sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun Doğusu (Erzurum, Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari)ile Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah saatlerinde ülkenin iç ve doğu kesimlerinde (Trakya, İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu bölgesinde) buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde bölgenin doğusu (İstanbul, Kocaeli, Bursa, Bilecik,Sakarya ve Yalova) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde Trakya kesimi ile Bilecik çevrelerinde hafif buzlanma ve don olayı görülecek.

Ege:
Parçalı ve çok bulutlu, bu sabah saatlerinde Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri hafif kar yağışlı, yarın (Çarşamba)sabah saatlerinde kıyıları sağanak yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde İç Ege'de (Afyon, Uşak ve Kütahya) buzlanma ve don olayı görülecek.

Akdeniz: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde (Isparta ve Burdur) buzlanma ve don olayı görülecek.

İç Anadolu: Çok bulutlu, kuzey ve doğusu ile Konya çevreleri hafif kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu ve bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olacak. Yağışların; Bu sabah saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu,bölgenin kuzey ve doğusu kar yağışlı geçecek. Yağışların; bu sabah saatlerinde doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, doğusu aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...