kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

At yarışı terimiyle fuhuş

CİHAN
Giriş Saati : 17.02.2009 13:53
Güncelleme : 17.02.2009 19:38
Yeni Haber
İstanbul jandarmasının fuhuş şebekesini takibi, uyuşturucu olaylarından uluslararası insan ticaretine uzanan insanlık dramını ortaya çıkardı.

Özellikle Doğu Avrupa ülkelerinden lüks yaşam vaat edilerek Türkiye'ye getirilen kadınların zorla fuhuş yaptırıldığı ortaya çıktı.

"Televizyon dizilerinde oyuncu olacaksınız" şeklindeki yalanlarla kandırılan kadınların otellerde alıkonuldukları ve pasaportlarına el konulduğu belirlendi.

Silivri ve Büyükçekmece bölgelerindeki bazı otelleri, gelen duyumlar üzerine takibe alan jandarma, ucu uluslararası insan ticaretine uzanan şebekeyi ortaya çıkardı. Bölgedeki otellerde bazı kadınların odalara kapatıldığı ve dışarı çıkmalarına izin verilmediği bilgisi jandarmaya ulaştı. İlk etapta darp ihtimali üzerinde duran ekipler, bir süre sonra olayın çok farklı boyutlarının olduğunu ortaya çıkardı. Bölgedeki otellerle bağlantı halindeki bir şebekenin Moldova, Beyaz Rusya, Ukrayna gibi ülkelerden Türkiye'ye bazı kadınları getirdikleri ve şebeke üyelerine borçlandırdıktan sonra fuhuş yapmaya zorlandıkları tespit edildi.

KAÇAKLARDAN TÜRKİYE'YE GELİRKEN DE PARA ALMIŞLAR, UYUŞTURUCU SATIP FUHUŞ YAPTIRIRKEN DE


Fuhuş şebekesinin Türkiye'ye getirdiği yabancı uyruklu kadınların uyuşturucuya alıştırıldıkları da tespit edildi. Bazı otel müşterileri ile para karşılığı fuhuş yapmaya zorlanan kadınlara şebeke elemanlarının uyuşturucu temin ettiği ortaya çıktı. Jandarmanın ulaştığı bilgilere göre pasaportları ellerinden alınan kadınların Türkiye'ye getirilmesi sırasında ilginç bazı vaatlerle kandırıldıkları belirlendi. Bu kapsamda getirilen kadınlara, "Türkiye'de televizyon dizilerinde oynayacaksınız, şöhret olacaksınız, işin ucunda çok para var, ancak size aracılık edenlerin sözünden çıkmayın" telkinlerinde bulunulduğu ortaya çıktı.

ŞEBEKE ELEMANLARI OTEL MÜŞTERİLERİYLE ŞİFRELİ KONUŞMUŞ

Jandarmanın teknik takip altında tuttuğu şebeke üyelerinin herhangi bir telefon dinleme ihtimaline karşı dikkati elden bırakmadıkları dikkat çekti. Şebeke elemanı, müşteriyle konuşurken fuhuş yaptırılan kadının uzun süre otel de kalması durumunu "Sana uzun mesafeli koşucu gönderiyorum" ya da otelde kısa süre kalacaksa "Kısa mesafeli koşucu gönderiyorum" şeklinde anlattığı belirlendi. Pasaportları ellerinden alınan ve borçlandırılan kadınların şebeke tarafından ödüllendirildikleri de belirlendi. Şebekeye çok para kazandıran kadınların "Hafta sonu bir gün süre ile çalıştırılmadıkları" ortaya çıktı.

Şebekenin çalışma şeklini deşifre eden İstanbul İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler 3 otel ile 15 ayrı iş yeri ve eve baskın yaptı. Şebeke üyesi olduğu belirlenen 14 kişi yakalandı. Yakalananlar arasında fuhuş çetesinin lideri olduğu belirtilen Eren A'nın da bulunduğu belirtildi. Operasyonlarda ayrıca fuhuş yaptırılan 16 yabancı uyruklu kadın da gözaltına alındı. Zanlıların kadınlara karşı şiddet uyguladıkları ve fuhuş yapmamak için direnenleri dövdükleri tespit edildi.

Zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 50 adet mermi, 27 adet cep telefonu, çok sayıda sim kart, 11 adet pasaport, 5 bin 105 ABD Doları, 11 bin 870 Moldova Ley'i ele geçirildi. İfadeleri alınan zanlılardan Eren A. ile birlikte Emrullah A., Adnan Sabri B., Mehmet Ali K., Zübeyr C., Nafis D., Ali T., İkram K., Hikmet V., Hüseyin T., Adem İ., Murat C. İle Selahattin A. tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.
Yabancı uyruklu kadınlar geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından yasal işlemleri için Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.