kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
17 Şubat 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tankerde çıkan yangın kontrol altında

Giriş Saati : 17.02.2009 09:23
Güncelleme : 17.02.2009 23:46
Yeni Haber
Kocaeli'nin Kandıra ilçesi Kefken Adası açıklarında, bir denizcilik şirketine ait ''Haldoz'' adlı tankerde dün çıkan yangının kontrol altına alındığı, soğutma çalışmalarına başlandığı bildirildi.

Kandıra Kaymakamı Hamza Erkal, gece yarısı İstanbul'dan gelen ''Kurtaran-5'' römorkörü ile ''Yardım Emniyet'' römorkörlerinin, tankerin makine dairesinde başlayan ve daha sonda da depolara sıçrayan yangını kontrol altına aldıkları söyledi. Yangının söndürülmesinin ardından tankere girilerek, soğutma çalışmalarının başladığını bildiren Erkan, yangının çıkış nedeninin araştırılacağını ve rapor tutulacağını, tankerin, bağlı bulunduğu denizcilik şirketinin talebi doğrultusunda çekileceğini kaydetti.

Öte yandan, yangında alevlerin arasında kalarak ağır yaralanan üçüncü çarkçı Celal Altınboğa'nın Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki tedavisinin sürdürüldüğü öğrenildi. El ve yüzünde hafif yanıklar oluşan Levent Kızıltan'ın da Kandıra Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edildiği belirtildi.

Yangından yara almadan kurtulan gemi kaptanı Sadi Ünal'ın da aralarında bulunduğu 14 mürettebatın, Sahil Güvenlik Komutanlığındaki ifadelerinin ardından İstanbul'a gittikleri bildirildi. Kaptan Sadi Ünal idaresindeki 3 bin 800 grostonluk tankerin makine dairesinde Kefken Adası açıklarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, yangın sırasında 16 mürettebat gemiden tahliye edilmiş, mürettebattan üçüncü çarkçı Celal Altınboğa ile Levent Kızıltan yaralanmıştı.

Boş olan tankerin, Rusya Federasyonu'ndan sodyum kostik asit almak üzere 16 mürettebatıyla Tuzla Limanı'ndan ayrıldığı bildirilmişti.

TANKER AİT OLDUĞU ENİZCİLİK ŞİRKETİNİN TALEBİ DOĞRULTUSUNDA LİMANA ÇEKİLEBİLECEK

Kocaeli'nin Kandıra ilçesi Kefken Adası açıklarında, bir denizcilik şirketine ait ''Haldoz'' adlı tankerdeki yangının ardından sürdürülen soğutma çalışmalarının tamamlandığı, tankerin, ait olduğu denizcilik şirketinin talebi doğrultusunda limana çekilebileceği bildirildi.

Gece İstanbul'dan gelen ''Kurtaran-5'' römorkörü ile ''Yardım Emniyet'' römorkörlerinin, tankerin makine dairesinde başlayan ve depolara sıçrayan yangını söndürdükten sonra soğutma çalışmalarını tamamladıkları belirtildi.

Tankerde inceleme yapıldığı, jandarma ve itfaiye ekiplerinin rapor hazırladığı, yangının çıkış nedeninin henüz belirlenmediği öğrenildi. Tankerin, ait olduğu denizcilik şirketinin talebi doğrultusunda bir limana çekilebileceği belirtildi.

Kaptan Sadi Ünal idaresindeki 3 bin 800 grostonluk tankerin makine dairesinde Kefken Adası açıklarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıkmış, yangın sırasında 16 mürettebat gemiden tahliye edilmiş, mürettebattan üçüncü çarkçı Celal Altınboğa yanarak ağır, Levent Kızıltan'ın ise hafif yaralanmıştı.

Boş olan tanker Rusya Federasyonu'ndan sodyum kostik asit almak üzere 16 mürettebatıyla Tuzla Limanı'ndan hareket etmişti.

(AA)