kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Göçük altındaki işçilerden birinin cesedine ulaşıldı

Giriş Saati : 16.02.2009 09:59
Güncelleme : 16.02.2009 22:16
Yeni Haber
Antalya-Burdur karayolunun 35 kilometresi Çubukbeli mevkisindeki bir taş ocağında meydana gelen göçüğün 4. gününde bir işçinin cesedine ulaşıldı.

Binlerce ton kaya içinden bulanarak çıkartılan iş makinesinin devrildiği görüldü. Sami Demirtaş'ın cesedi, ekiplerin uzun çabaları sonucu iş makinesinin kabininde bulundu.

Perşembe günü saat 11.00 sıralarında 'Dağıstan' adlı şirkette meydana gelen göçük nedeniyle kayaların altında kalan işçilere ulaşma çabalarında dördüncü günde sonuç alındı. Akşam saatlerinde kepçelerden birinin izine rastlandı. İş makinesinin çevresi dikkatli bir şekilde açıldı. Kabin kısmı göründükten sonra Antalya Valiliği Sivil Savunma ekipleri, elleriyle kayaları ve toprağı kaldırdı.

Demirtaş'ın kullandığı bilinen iş makinesinde sağ kurtulabileceği ya da en azından cesedinin parçalanmadan çıkartılması için dikkatli çalışma yapıldı. Soğuğa rağmen her iki kayıp işçinin yakınları da çalışmaları sonuna kadar izledi. Ekipler makinenin kabindeki taş ve kumları temizledikten sonra Sami Demirtaş'ın cesedine ulaştı. Demirtaş'ın kullandığı iş makinesi vinç yardımıyla bulunduğu göçük alanından çıkarıldı.

Pazartesi sabah saatlerinden itibaren göçük altındaki diğer işçi olan Mehmet Çevik ve kullandığı iş makinesini arama çalışmalarına devam edileceğini bildirdi.

"EĞİTİMLİ KÖPEKLE CESET ARAMASI YAPILDI, ANCAK BİR SONUÇ ALINAMADI"

Döşemealtı Kaymakamı İbrahim Hayrullah Sun, Çubukbeli mevkisindeki kum ve çakıl ocağında 12 Şubat Perşembe günü meydana gelen göçükten sonra eğitimli köpekle yapılan aramadan da şu ana kadar bir sonuç alınamadığını bildirdi.

Döşemealtı ilçesi Çubukbeli mevkisindeki bir kum-çakıl ocağında 12 Şubattaki göçükte iş makineleriyle birlikte kayaların altında kalan operatör Mehmet Çevik'e ulaşılması için bölgeye sevk edilen Antalya Sivil Savunma Arama Kurtarma ekipleri, İl Özel İdaresi, Karayolları ve DSİ'den temin edilen çok sayıdaki iş makinesiyle arama çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Döşemealtı Kaymakamı İbrahim Hayrullah Sun, jeoloji ve maden mühendisleriyle bugün tekrar görüştüklerini ve bu görüşme doğrultusunda iş makinelerinin çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Olay anını gören kum-çakıl ocağındaki çalışanların ifadelerinin tekrar alındığını belirten Sun, ''İfadeler neticesinde operatör Mehmet Çevik'in kullandığı makinenin nerede olduğu tespit edildi diyebiliriz. Eğitimli köpekle ceset araması yapıldı. Ancak bir sonuç alınamadı'' dedi.

Göçük altındaki operatör Mehmet Çevik'in hafriyatın 15-20 metre altında olabileceğini dile getiren Sun, kullandıkları dedektörlerin 5 metre aşağıya kadar algılayabildiğini kaydetti. Sun, Antalya Valiliği ile görüşüldüğünü ve daha derinleri algılayabilen dedektör istendiğini söyledi.

Çubukbeli mevkisindeki kum ocağında 12 Şubatta meydana gelen göçükte, iş makinesi operatörleri Sami Demirtaş ve Mehmet Çevik tonlarca kaya kütlesi altında kalmıştı.

(AJANSLAR)