kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kara kış Batı'dan yurda giriş yaptı

Pervin METİN - SABAH
15.02.2009
Hava sıcaklıkları İç ve Batı kesimlerde 6 derece kadar azalıyor. Yoğun kar yağışı, gerek Doğu'da gerekse Trakya'da hayatı felç etti..
Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk havanın etkisine giriyor. Tüm yurtta görülecek olan kar yağışıyla birlikte sıcaklıklar özellikle İç ve Batı bölgelerde 5 - 6 derece azalacak. Sert kış koşulları yurdun pek çok noktasında hayatı adeta felç etti. Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ve sis ulaşımı olumsuz etkiledi. Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 7 santimetreye ulaşırken sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü. Tekirdağ'da da amatör futbol liginde dün oynanması gereken karşılaşmalar, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi. Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Tekirdağ Süper Amatör Futbol ve 1. Amatör Futbol Ligi müsabakalarının yoğun kar ve yağmur yağışı sebebiyle ertelendiği bildirildi. Bulgaristan'a açılan Dereköy sınır kapısında da ulaşım güçlükle sağlanıyor.

ÇARŞAMBA YENİDEN
Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, bugün kıyı Ege ile Çanakkale dışında tüm yurt yağışlı. Yağışlar, Orta ve Doğu Karadeniz'de, Doğu Akdeniz'de, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli, diğer yerlerde ise hafif görülecek. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Batı kesimler çarşamba günü yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışlar, kıyılarda yağmur ve sağanak diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Hava sıcaklıkları, Marmara bölgesinde de önümüzdeki iki gün boyunca 6-7 dereceyi geçmeyecek.