kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kara kış geri geliyor

Giriş Saati : 16.02.2009 08:06
Güncelleme : 16.02.2009 22:16
Yeni Haber
Hava sıcaklıkları İç ve Batı kesimlerde 7 derece kadar azalıyor. Yoğun kar yağışı, Doğu'da ve Trakya'da hayatı felç etti...

Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen yeni bir soğuk havanın etkisine giriyor. Tüm yurtta görülecek olan kar yağışıyla birlikte sıcaklıklar özellikle İç ve Batı bölgelerde 5 - 7 derece azalacak.

Sert kış koşulları yurdun pek çok noktasında hayatı adeta felç etti. Bolu Dağı kesiminde etkili olan kar yağışı ve sis ulaşımı olumsuz etkiledi. Bolu Dağı'nda kar kalınlığı 7 santimetreye ulaşırken sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü. Tekirdağ'da da amatör futbol liginde dün oynanması gereken karşılaşmalar, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi.

Tekirdağ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Tekirdağ Süper Amatör Futbol ve 1. Amatör Futbol Ligi müsabakalarının yoğun kar ve yağmur yağışı sebebiyle ertelendiği bildirildi. Bulgaristan'a açılan Dereköy sınır kapısında da ulaşım güçlükle sağlanıyor.

* İŞTE EĞİTİME ARA VERİLEN İLLER...

ÇARŞAMBA YENİDEN

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, bugün kıyı Ege ile Çanakkale dışında tüm yurt yağışlı. Yağışlar, Orta ve Doğu Karadeniz'de, Doğu Akdeniz'de, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli, diğer yerlerde ise hafif görülecek. Kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerde ise karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Batı kesimler çarşamba günü yeni bir yağışlı havanın etkisine girecek. Yağışlar, kıyılarda yağmur ve sağanak diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Hava sıcaklıkları, Marmara bölgesinde de önümüzdeki iki gün boyunca 6-7 dereceyi geçmeyecek.

ANADOLU YAKASINDA DOLU YAĞDI

İstanbul'un Anadolu yakasındaki bazı semtlerde bugün dolu yağışı görüldü.

Havaların soğumasıyla birlikte ıcaklıklar hissedilir derecede düşerken, bir kaç gündür sağanak yağmur alan İstanbul'da bugün ise dolu yağışı görüldü. Ümraniye'de öğle saatlerinde aniden başlayan dolu yağışı vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Okul çıkış saatinde başlayan dolu yağışı evlerine dönen öğrencilere zor anlar yaşatırken, veliler ellerindeki şemsiyelerle çocuklarını dolu yağışında korumaya çalıştı. Yaklaşık 10 dakika süren dolu yağışı yerini yağmura bıraktı.

BAŞKENT'TE KAR YAĞIŞI SÜRÜCÜLERİ HAZIRLIKSIZ YAKALADI


Başkent'te iki gündür etkili olan yağmur, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışının aniden bastırması sonucu hazırlıksız yakalanan sürücüler, trafikte zor anlar yaşadı.

Ankara'da akşam saatlerinde başlayan kar yağışı, etkisini gittikçe artırıyor. Kar yağışının aniden bastırması sürücüleri hazırlıksız yakaladı. Araçlarında zincirleri bulunmayan sürücüler, trafikte zor anlar yaşadı. Bazı sürücülerin özellikle yokuş yukarı çıkmakta zorlandığı ve patinaj çektiği görüldü. Sürücülerin bazıları ise çıkamadıkları yollardan geri dönmek zorunda kaldı.

Yolda kalan sürücüler, araçlarının kar yağışı nedeniyle güçlükle ilerlediğini söyleyen bir vatandaş, otomobili durdurup, bagajda bulunan çivili lastirleri takmak zorunda kaldığını söyledi. Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler de kar yağışı ile birlikte, yol açma ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

DOĞU BÖLGELERİNDE KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam eden yağışların doğu bölgelerinde kuvvetli olmasının beklendiği bildirildi.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''da, halen kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve doğu bölgelerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam eden yağışların bugün sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de (Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş), öğleden sonra ve akşam saatlerinde ise Orta ve Doğu Karadeniz'de, İç Anadolu'nun doğusunda (Yozgat, Sivas, Kayseri ve Niğde), Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun güney ve batısında (Malatya, Elazığ, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak) kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.

Uyarıda, doğu bölgelerde beklenen kuvvetli yağışın oluşturabileceği lokal su baskını, ani sel, buzlanma ve çığ gibi olumsuz şartlara karşı tedbirli olunması istendi.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ: Yağışların; sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'de (Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, K.Maraş), öğleden sonra ve akşam saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu (Niğde, Kayseri, Sivas, Yozgat), Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı (Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Muş, Bingöl, Bitlis, Hakkari ve Şırnak) ile Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, taşkın vb.) tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ RİSKİ: Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Doğu Anadolu'nun doğusunda buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara:
Çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Kocaeli,Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik) ile öğle saatlerinden sonra Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri aralıklarla yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve karla karışık yağmur, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ ile akşam saatlerinden itibaren doğusunda aralıklı karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Ege: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Afyon ve Kütahya çevreleri, öğleden sonra iç kesimleri (Afyon, Kütahya, Uşak, Denizli) hafif olmak üzere kar yağışlı, akşam saatlerinden itibaren bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.

Akdeniz: Çok bulutlu, sabah saatlerinde Orta ve Doğu Akdeniz ile Antalya'nın doğu çevreleri, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar; Doğu Akdeniz'de kuvvetli olmak üzere, kıyılarda sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

İç Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı kar yağışlı geçecek. Yağışların, sabah saatlerinde, Niğde ve Kayseri'nin güney ilçelerinde, öğle saatlerinden itibaren doğusunda (Sivas, Kayseri, Yozgat, Niğde) kuvvetli olması bekleniyor.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, kıyılarda yağmur zamanla karla karışık yağmur ve kar, iç kesimlerinde kar şeklinde olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Yağışlar kıyılarda yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde kar şeklinde olacak. Yağışların öğleden sonra Orta Karadeniz'de, akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklarla kar yağışlı geçecek.Yağışların; öğleden sonra batısında, akşam saatlerinde bölgenin güney ve batısında kuvvetli olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin (Erzurum, Van, Ağrı, Bitlis ve Hakkari başta olmak üzere) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yağışlı geçecek. Genellikle yağmur ve sağanak, doğusunda zamanla (Diyarbakır, Batman, Mardin ve Siirt) karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Yağışların, sabah ve öğle saatlerinde batısında (Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve zamanla Şanlıurfa), akşam saatlerinde bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...