kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"İngiliz ve Fransız denizaltıları çarpıştı"

AJANSLAR
Giriş Saati : 16.02.2009 09:27
Güncelleme : 16.02.2009 21:00
Yeni Haber
İngiliz bulvar gazetesi The Sun, Atlas Okyanusu'nda bu aybaşında bir İngiliz nükleer denizaltısının bir Fransız nükleer denizaltısı ile su altında çarpıştığını iddia etti...
Gazetenin bildirdiğine göre, kazada İngiliz donanmasının dört nükleer denizaltısından HMS Vanguard ve Fransız Triomphant denizaltısı önemli hasar gördü, ancak gemilerin nükleer donanımlarında sorun meydana gelmedi.

İngiliz denizaltısının onarım için İskoçya'daki Faslane'e çekildiğini yazan gazete, ikisi toplam 250 civarında bahriyeli taşıyan denizaltıların 3 Şubat'ta meydana gelen kaza sırasında ayrı dalışlar için bölgede bulunduğunu bildirdi.

İngiliz Savunma Bakanlığı denizaltıların operasyonlarıyla ilgili herhangi bir yorumda bulunmayı reddederken, bir başka yetkili, haberi, "İngiliz donanmasının caydırıcılık kapasitesinin hiçbir zaman etkilenmediği ve nükleer güvenliğin tehlikede olmadığı" biçiminde teyit edebileceğini söyledi.

NÜKLEER SIZINTI RİSKİ VAR!

Denizaltıların çarpışmasının 3 Şubat gecesi meydana geldiğini bildirilirken bir donanma görevlisi bu çarpışmanın muhtemel sonuçları hakkında şunları söyledi: "Bunun doğurabileceği sonuçları tahmin bile edemeyiz. Nükleer bir patlama olma olasılığı çok düşük ancak radyoaktif sızıntı olabilirdi. Bundan da kötüsü ekibimizi kaybedebilirdik. Ulusal bir felaket olabilirdi."

Donanma kaynaklarından yapılan açıklamada, bu çarpışmanın milyonda bir ihtimal olduğu ve iki denizaltının aynı alanda bulunmasının çok düşük bir olasılık olduğu belirtildi.

FRANSA SAVUNMA BAKANLIĞI, DENİZALTILARIN ÇARPIŞTIĞINI DOĞRULADI

Fransa Savunma Bakanlığı, İngiliz bulvar gazetesi The Sun'ın, "Atlas Okyanusu'nda bu ay başında bir İngiliz nükleer denizaltısının bir Fransız nükleer denizaltısı ile su altında çarpıştığı" haberini doğruladı.

Bakanlık, "kısa süreli" olarak nitelediği çarpışma sonucunda yaralanan olmadığını ve "güvenlik açısından bir sorun çıkmadığını" bildirdi.

Gazetenin haberinde, kazada İngiliz donanmasının dört nükleer denizaltısından HMS Vanguard ve Fransız Triomphant denizaltısının önemli hasar gördüğü, ancak gemilerin nükleer donanımlarında sorun meydana gelmediği belirtilmişti.

İngiliz denizaltısının onarım için İskoçya'daki Faslane'e çekildiğini yazan gazete, ikisi toplam 250 civarında bahriyeli taşıyan denizaltıların 3 veya 4 Şubat'ta meydana gelen kaza sırasında ayrı dalışlar için bölgede bulunduğunu bildirmişti.
Haberin fotoğrafları