kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
16 Şubat 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
FOTOĞRAF: KADİR KEMALOĞLU

Umuda kulaç attı

ŞİRVAN BEKTAŞ / İZMİR - SABAH
Giriş Saati : 16.02.2009 15:59
Güncelleme : 16.02.2009 20:59
Yeni Haber
İzmir'de yaşayan 37 yaşındaki Nihal Özgülşen'in seyyar satıcılıkla büyüttüğü 11 yaşındaki kızı Dila, katıldığı yüzme şampiyonasında Türkiye 4'üncülüğünü elde etti.

9 yıl önce eşinden ayrılan kadının verdiği mücadelenin mükafatı kızından geldi. Dila'nın annesinin zor şartlarda açtığı işporta tezgahından kazandığı parayla yüzme kursuna gönderdiği küçük Dila, rakiplerini geride bırakmayı başardı. İnanmak ve istemenin tüm engelleri kaldırdığını belirten Nihal, "Kızım, bunca yıllık çilemin verdiği sıkıntıları başarısıyla unutturdu. Onunla gurur duyuyorum" diye konuştu.

Eşinden ayrıldığında henüz 2 yaşında olan kızı Dila, işporta tezgahlarının kenarında uyuyarak zor şartlar altında büyüdü.Nihal Özgülşen, kızı Dila'yı 8 yaşında Gençlik ve Spor il Müdürlüğü'nün açtığı yüzme kursuna yolladı. Antrenörler tarafından burada keşfedilen Dila, yüzme sporuna profesyonel olarak başladı. Dila, 2,5 yıl boyunca girdiği yüzme yarışlarında 14'ü altın olmak üzere 26 madalya kazandı. Milli Takımın düzenlediği Minik Olimpik Kulaçlar Kampı'na seçilen Küçük Dila, geçtiğimiz Ocak ayında Türkiye Fedarasyon Yüzme Yarışları'nda da 4'üncülüğü kazandı. Şimdi önümüzdeki 23 Nisan'da gerçekleşecek Türkiye Fedarasyonu'nun hazırladığı yüzme şampiyonasına hazırlanan Dila, en büyük hayalinin gelecekte Dünya Olimpiyatları'nda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu söyledi. Aynı zamanda Şeker Mevhibe İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi olan Dila, dünyaca ünlü "Micheal Peptide" gibi başarılı bir yüzücü olmayı hedeflediğini belirterek, "Diğer hayalim ise deniz subayı olmak. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı bir subay olarak, yarışmalara da devam etmek istiyorum" dedi.