kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sinemalarda bu hafta

Giriş Saati : 30.01.2009 10:07
Güncelleme : 30.01.2009 23:09
Yeni Haber
2. Dünya Savaşı'nda, birkaç Alman subayı Adolf Hitler'e suikast planlar. Operasyon Valkyrie'de bu subayların başındaki Claus von Stauffenberg'in yaşadıkları yer alıyor. Vizyona giren diğer filmler ise Angelina Jolie'li Sahtekâr, Edward Norton'lu Zafer ve Gurur, Mazhar Alanson'lu Kirpi, animasyon filmi olan Prenses Lissi ve Karadamı Yeti ile Frost/Nixon..

* Gösterimdeki filmlerin fragmanlarını izlemek ve filmlerle ilgili ayrıntılı bilgi edinmek için TIKLAYIN


Operasyon Valkyrie (Valkyrie)

Tür: Gerilim
Yönetmen: Bryan Singer
Oyuncular: Tom Cruise, Kenneth Branagh, Tom Wilkinson, Bill Nighy.

Ülkesine âşık olan Albay Stauffenberg, 2. Dünya Savaşı sırasında Hitler'in yaptıklarına tanık olmak zorunda kalmıştır ve birinin Hitler'i durdurmasını dilemektedir. Bunun gerçekleşmeyeceğini görünce Hitler karşıtı bir Alman direniş örgütüne katılır. Hitler'e duyduğu nefret ve ülkesine olan sevgisiyle, eşi ile çocuğunun hayatı pahasına Hitler'i bizzat öldürmek üzere harekete geçer.


Prenses Lissi ve Karadamı Yeti

Tür: Animasyon
Yönetmen: Micheal Buly Herbig
Seslendirenler: Halil Ergün, Hümeyra, Şevval Sam, Yekta Kopan.

Lissi ve İmparator Franz, muhteşem bir hayat yaşamaktadırlar. Lissi kaçırılana kadar çiftin mutlulukları dillere destandır. Çirkin ve ukala Karadamı Yeti, Prenses Lissi'yi kaçırır. Kendi hayatını kurtarmak için girdiği pazarlık sonucu, bulduğu en güzel kadını şeytana götürmek zorundadır. Fakat korkusuz kral Franz, güzel prensesini Yeti'ye yar etmeye niyetli değildir.


Zafer ve Gurur (Pride and Glory)

Tür: Dram
Yönetmen: Gavin O'Connor
Oyuncular: Edward Norton, Colin Farrell, Jon Voight, Noah Emmerich.

Dört New York polisi öldürülünce, tüm teşkilat alarma geçer. Polis Şefi Francis'in, dedektif oğlu Ray, yitirilen polislerin, ağabeyi ve kayınbiraderiyle omuz omuza çalıştıklarını bildiği için kabul eder. Dava, bir uyuşturucu baskını gibi görünse de, Ray, birilerinin uyuşturucu tacirlerini uyardığını fark eder. Daha da kötüsü, ipuçları kardeşi ve kayınbiraderini işaret eder. Ray, aile ile teşkilat arasında kalmıştır.


Frost/Nixon

Tür: Dram
Yönetmen: Ron Howard
Oyuncular: Michael Sheen, Frank Langella, Rebecca Hall, Toby Jones

Demokrat Parti merkezinin adamlarınca gizlice dinlendiği ortaya çıktıktan sonra saygınlığı dibe vuran ve itibarını kurtarabilmek için çeşitli çıkış yolları arayan, ABD eski Başkanı Richard Nixon ile adını bir anda bütün dünyaya duyurmak isteyen televizyon sunucusu David Frost arasında meydana gelen ve ikisinin de hayatının akışını değiştiren, söz ve düşünce düellosu şeklindeki tarihi televizyon karşılaşmasının öyküsü.


Sahtekâr (Changeling)

Tür: Dram
Yönetmen: Clint Eastwood
Oyuncular: Angelina Jolie, John Malkovich, Jeffrey Donovan, Amy Ryan.

Christine oğluna "Hoşçakal," dedikten sonra evden çıkar; akşam döndüğünde ise oğlu yoktur. Aylar sonra dokuz yaşındaki oğlu olduğunu iddia eden bir çocuk çıkagelir. Çocuğun bir gece evde kalmasına izin verir; ancak kendi oğlu Walter olmadığını bilmektedir.


Kirpi

Tür: Dram
Yönetmen: Erdal Murat Aktaş
Oyuncular: Mazhar Alanson, Güven Kıraç, İrem Altuğ, Birsen Dürülü.

Kirpi
, birbirlerinden intikam almak için her yolu deneyen iki inatçı düşmanın, oldukça masum başlayan çekişmelerinin ülke çapında bir kargaşaya yol açmasını komik bir dille anlatıyor. Filmin kahramanları arasında başlayan olaylar, akıl almazlık dozu giderek artan misillemelerle büyük bir hesaplaşmaya dönüşüyor.