kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Giriş Saati : 30.01.2009 07:21
Güncelleme : 30.01.2009 23:09
Yeni Haber
Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek yağışların; Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz (Alanya, Anamur, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş), Güneydoğu Anadolu'nun batısı (G.Antep, Kilis, Adıyaman, Ş.Urfa ve Diyarbakır) ile Doğu Anadolu'nun güneybatısında (Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl) kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Kuzey ve doğu bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak.

Rüzgar: Genellikle güney ve güneydoğu (keşişleme), Marmara ile zamanla kuzeybatı kesimlerde kuzey yönlerden orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

METEOROLOJİ'DEN UYARILAR

Kuvvetli yağış uyarısı:
Yağışların; Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz (Alanya, Anamur, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş), Güneydoğu Anadolu'nun batısı (G.Antep, Kilis, Adıyaman, Ş.Urfa ve Diyarbakır) ile Doğu Anadolu'nun güneybatısında (Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Çığ riski: Güneyli rüzgarlarla birlikte artan hava sıcaklığının, kar kütlesini yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) ile Doğu Anadolu bölgesindeki yüksek ve eğimli bölgelerde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Erzurum'da vatandaşlar çığ olasılığına karşı uyarıldı

Erzurum'da Meteoroloji Bölge Müdürlüğü tarafından ''çığ uyarısı'' yapıldı. Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden yapılan ''meteorolojik uyarı''da, il genelinde önümüzdeki 3 gün içinde hava sıcaklıklarında artış görüleceği belirtildi.

Hava sıcaklıklarındaki artışla birlikte zaman zaman güney batılı yönlerden orta kuvvette esmesi beklenen rüzgarın çığ oluşması için gerekli meteorolojik şartların oluşmasına neden olacağı ifade edildi. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

''Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması, hafif kar yağışı ve güneybatı yönlerinden rüzgar beklentisi nedeni ile oluşabilecek çığ olaylarına karşı yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.''

Buzlanma ve don olayı uyarısı:
Bu gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

Marmara: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren bölgenin doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik) ile Kırklareli çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar yağmur ve sağanak, Bilecik çevreleri karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı geçecek.

Ege: Parçalı çok bulutlu, öğleden sonra güney ve iç kesimleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Güney Ege kıyılarında gökgürültülü sağanak, iç kesimlerinde (Uşak, Kütahya ve Afyon) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

Akdeniz: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; kıyılarda sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerinde (Isparta, Burdur ile bölgenin yüksekleri) karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Yağışların; Batı Akdeniz kıyıları ile Doğu Akdeniz'de (Alanya, Anamur, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş) kuvvetli olması bekleniyor.

İç Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar akşam saatlerinden sonra batısında etkisini yitirecek. Yağışların yağmur, bölgenin kuzey ve doğusunda (Eskişehir, Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kırşehir, Yozgat, Sivas ve Kayseri) karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak.

Batı Karadeniz: Çok bulutlu, kıyıları ile öğleden sonra bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur, zamanla iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olacak.

Orta Ve Doğu Karadeniz:
Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Güneyli rüzgarla birlikte artan hava sıcaklığının, kar kütlesini yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Doğu Anadolu: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinde bölge geneli, öğleden sonra batısı yağışlı geçecek. Yağışlar; güneybatısında (Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl) kuvvetli olmak üzere batısında (Malatya, Elazığ Erzincan ve Tunceli) yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Doğusunda buzlanma ve don olayı görülecek. Güneyli rüzgarla birlikte artan hava sıcaklığının kar kütlesini yumuşatması ve çığa elverişli hale getirmesinden dolayı, yüksek ve eğimli bölgelerde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Güneydoğu Anadolu: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların bölgenin batısında (G.Antep, Kilis, Adıyaman, Ş.Urfa ve Diyarbakır) gece saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...