kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
ŞELALE KADAK

Kadir Topbaş: Savaş yapmayacağız

Önceki akşam İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'la bir yemekte buluştuk. Başkan Topbaş bulunduğumuz restorana trafikten kurtulmak için deniz yoluyla geldi.
İlginçti, yerel seçimler öncesi Kadir Topbaş'ın gazetecilerle yaptığı kapsamlı ilk toplantıydı bu ve akşam en çok konuşulan konu ulaşım oldu. Topbaş, son 50 yılda 12 milyon göç alan İstanbul'un trafiğini rahatlatacak çözümleri anlattı.
Unutmadan Topbaş, İstanbul için yarışan CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile polemik yaratacak herhangi bir TV programında bir araya gelmeyeceğini yinelemeyi unutmadı: 'Savaş yapmayacağız.'
Peki "İstanbul'a üç aylıkken geldim. Yürümeyi, konuşmayı bu şehirde öğrendim" diyerek İstanbulluğuna vurgu yapan Topbaş, başkanlığı süresince hangi yaptıklarıyla övünüyor?
Kendi ağzından sıralayalım: "İstanbul'u değnekçilerden kurtardım. 139 bin civarında otoparkı devralıp İspark'lara dönüştürdük. Eminönü'nde işporta bitti! İstanbul'a 5 yılda 25 milyar dolar harcadık.
Kentsel dönüşüme başladık. Bugün karşınıza 13 bin yıkım yapmış belediye başkanı olarak çıkıyorum. Şehrin aydınlatmasına 100 milyon lira
harcadık. Bu şehirde deniz taksiye, metrobüse binen beni hatırlayacak. İstanbul'da izimiz var. Altyapıya 5 milyar lira harcadık. Bilerek 1 kuruş kimseye rant sağlamadık."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın