kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama'nın temsilcisi Türkiye'ye ziyaretini erteledi

AA
Giriş Saati : 30.01.2009 14:03
Güncelleme : 30.01.2009 20:07
Yeni Haber
ABD Başkanı Barack Obama'nın Orta Doğu Özel Temsilcisi George Mitchell, Orta Doğu turu çerçevesinde yapmayı planladığı Türkiye ziyaretini erteledi.

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Kathryn Schalow, yaptığı açıklamada, "Mitchell, teknik nedenler ve zamanlama sıkıntısından dolayı Türkiye ziyaretini erteledi" dedi.

Mitchell'in programının çok sıkışık olduğunu ve Türkiye'yi bu programa dahil etmek için çok çaba sarfettiklerini ifade eden Schalow, "teknik nedenlerden dolayı" bunun mümkün olamadığını bildirdi. Schalow, Mitchell'in ertelenen Türkiye ziyaretinin yeni tarihinin ise henüz belli olmadığını kaydetti.

Amerikalı yetkili Mitchell, Orta Doğu barış süreci kapsamında yaptığı bölge turu çerçevesinde Mısır, İsrail, Batı Şeria, Ürdün ve Suudi Arabistan'ı ziyaret ediyor.

Obama Yönetimi'nin Özel Ortadoğu Temsilcisi George Mitchell'in bölgeye yaptığı ilk gezisi sırasında Türkiye'ye gelemeyeceği bildirilmesi, Ankara'da hayal kırıklığını yarattı.

George Mitchell'in hafta başında çıktığı Ortadoğu gezisine ilişkin olarak Washington'da verilen ilk bilgilerde Mitchell'in ziyaret edeceği ülkelerin arasında Türkiye bulunmuyordu. Ancak, Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile telefonla konuşan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un, Mitchell'in Türkiye'yi ziyaret etmesini arzuladığını söylediği bildirilmişti.

Bunun ardından ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Wood, Mitchell'in gezisini kapasayacak ülkelerin listesini açıklarken Türkiye'yi saymadı. Ancak Wood, Türkiye'ye gelip gelmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine "Gezi programında bazı rötuşların yapılabileceği"ni de ifade etmişti. Wood, Mitchell 3 Şubat'a kadar sürecek gezinin Mısır, İsrail, Batı Şeria, Ürdün ve Suudi Arabistan'ı ziyaret edeceğini söylemişti.

FİLİSTİN LİDERİ ABBAS TÜRKİYE'YE GELİYOR

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas haftaya Türkiye'ye geliyor.

PERES: TÜRKİYE İLE SORUN İSTEMİYORUZ

Öte yandan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, dün Dünya Ekonomik Forumu'nda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı tartışmanın Türkiye ile ilişkilerini etkilemeyeceğini ümit ettiğini söyledi.
Forumun yapıldığı İsviçre'nin Davos kasabasında gazetecilere konuşan Peres, Türkiye ile sorun istemediklerini belirterek, "bizim Filistinlilerle sorunumuz var" dedi.