kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Saçını yakan kuaföre açtığı davayı kazandı

Giriş Saati : 30.01.2009 11:21
Güncelleme : 30.01.2009 23:09
Yeni Haber
Sakarya'da saçını istediği renkte boyamayarak yakan kuaförü tüketici hakem heyetine şikayet eden kadın davayı kazandı.

Adapazarı'nda yaşayan Gülay Tırpan, önceki yıl meydana gelen olayda, saçını boyatmak için kentteki bir kuaföre gitti. Tırpa, istediği saç rengini katologtan göstermesine rağmen saçı istenilen renkte boyanamadı. Saçı istenilen rengi almayan Tırpan'a kuaför tarafından saçın açılması için ikinci kez işlem yapıldı. İkinci kez yapılan boyama işlemi sonunda saçlarının rengi istediği rengi almayan Tırpan'ın saçları kullanılan kimyasallar nedeniyle yandı.

Olay nedeniyle psikolojisi bozulan Tırpan, Sakarya İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na kuaför hakkında şikayette bulundu. Tırpan, tüketici hakem heyetine yaptığı savunmasında, aşırı derecede bozulan psikolojisi nedeniyle günlerce uyuyamadığını belirtti.

Olayın ardından bir güzellik merkezine başvurarak saçlarını kurtarmak istediğini anlatan Tırpan, "Güzellik merkezindekiler saçlarımın aşırı derecede zarara uğratıldığını ve yakıldığını söyledi. Ayrıca saçlarımın mısır püskülü gibi olduğunu ifade ederek yapılacak hiç bir şeyin olmadığını belirttiler. Güzellik merkezinde saçlarımı boyayarak ve bakım uygulayarak bir nebze olsun düzelttiler. Saçlarımı yakan kuaföre 40 TL ücret ödemiştim. Güzellik merkezine ise 60 TL ödedim. Saçlarımı yakarak psikolojimi bozan ve beni maddi zarara uğratan kuaförü maddi ve manevi zararlarımın giderilmesi için tüketici hakem heyetine şikayet ettim." diye konuştu.

Tüketici hakem heyetinin belirlediği bilirkişinin kuaförün yaptığı uygulamanın hatalı olduğu yönünde görüş bildirmesi üzerine kendisinin haklı bulunduğunu ifade eden Tırpan, hakem heyetinin kuaför ile güzellik merkezine ödediği ücretin kendisine ödenmesine karar verdiğini bildirdi.

(CİHAN)