kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
ORTALIK SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ... El Kaide militanlarıyla polis arasında çıkan ve yaklaşık 5 dakika süren çatışmada, örgüt üyelerinden biri öldü, 3'ü yaralı 4 kişi ele geçirildi. Kaçan bir militan ise aranıyor.

El Kaide'den kanlı soygun girişimi

Yalçın BEL / SABAH
30.01.2009
İstanbul polisinin takibe aldığı El Kaide militanları, soymak için geldikleri PTT şubesi önünde 'Dur' ihtarına uymayınca çatışma çıktı: 1 ölü, 3 yaralı..
Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından terör örgütü El Kaide'ye yönelik 5 ayrı ilde düzenlenen operasyonlardan kaçmayı başaran örgüt üyelerinin İstanbul'daki soygun girişiminde kan aktı. Polis, operasyonlardan kaçarak kurtulan örgüt üyelerini tespit edip takibe aldı. Bu takip sırasında El Kaide militanlarının Sultanbeyli Fatih mahallesinde PTT şubesini soyacağı bilgisine ulaştı. Bunun üzerine Gasp Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, dün PTT şubesi çevresinde pusu kurdu. Saat 16.20 sıralarında takip edilen 6 kişi, soygunu gerçekleştirmek için geldi. Kar maskeli soygunculardan ikisi araçtan inince polisle karşılaştı. Polisin 'teslim olun' çağrısına soyguncular ateş ederek karşılık verdi. Bunun üzerine çatışma çıktı. Terörle Mücadele ekipleri de olay yerine gelirken yaklaşık 5 dakika süren silahlı çatışmada soyguncular biri ölü, üçü yaralı, biri sağlam ele geçirildi. Panelvan minibüste olan bir soyguncu ise kaçtı. İstanbul Valisi Muammer Güler, yaptığı açıklamada soyguncuların El Kaide üyesi olduğunu ve olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi.