kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Borçları ölüm yıldönümünde ödendi

Başak ÇOKAN/MAGAZİN
Giriş Saati : 30.01.2009 09:14
Güncelleme : 30.01.2009 23:09
Yeni Haber
Manço Ailesi, ünlü sanatçının faizlerle çığ gibi büyüyen borcunu bitirip, rahat bir nefes aldı!

Geçirdiği kalp krizi sonucu 31 Ocak 1999 tarihinde vefat eden Barış Manço'nun ölüm yıldönümünde, eşi Lale Manço Ahıskalı sanatçının 800 bin dolarlık borcunu ödediğini açıkladı. Ahıskalı bu borcu ödemek için 10 yıldır mücadele ettiğini belirtti.

1999 yılında kurduğu Kulüp Manço için Halk Bankası'ndan 800 bin dolarlık kredi alan Manço'nun borcu, ölümüyle birlikte ailesine kalmıştı. Yıllardır hukuk mücadelesi veren Lale Manço Ahıskalı, Manço'nun toplam değeri 9 milyon doları bulan Moda'daki köşkü, antika arabaları ve diğer ufak tefek gayrımenkullerini yok pahasına satmasına rağmen borcu kapatamadı. Ahıskalı sonunda bankayla bir anlaşma yaptıklarını ve kalan az bir miktarı da önümüzdeki hafta kapatacaklarını belirtti. 6 yıldır Gökova'da yaşayan Ahıskalı, "Çok ağır bedeller ödedik. Çocuklarım artık Türkiye'ye dönüyor. Barış Manço'nun malvarlığının tek tek satılması, herkesin ayıbı. Ortağımız Sulhi Aksüt'le aramızdaki polemikler olmasaydı, bu olay daha önce kapanırdı. Artık kırgın bile değilim" dedi.

KIRGIN DEĞİLİM

Barış Manço'nun; Sulhi Aksüt'le kurduğu Kulüp Manço için alınan krediye kefil olması, ölümünden sonra ailesini büyük sıkıntıya sokmuştu. Halk Bankası, Manço'nun 31 Ocak 1999'daki vefatının ardından icra takibi başlatmıştı. 10 yıl süren takip, sanatçının malvarlığının satılmasına yol açmıştı. Aslında 800 bin dolar olan borç için, 9 milyon dolarlık malvarlığını elinden çıkaran Lale Manço Ahıskalı, "Artık kırgın bile değilim. Çok şükür borç bitti. Protokol imzalandı. Üzerimden büyük bir yük kalktı. Beni en çok mutlu eden şey, Barış Manço'ya 10. ölüm yıldönümünde böyle bir hediye vermek" dedi.

Lale Manço Ahıskalı, "Sulhi Aksüt'le polemik yaşanmasaydı konu daha önce kapanırdı. Bu olay herkesin ayıbı. Herkes, hatta devlet de bu olaya sahip çıkabilirdi, olmadı" dedi.

BARIŞ MANÇO ÖLÜMÜNÜN 10. YILINDA ANILACAK

Barış Manço, ölümünün 10. yılında anılacak. Yapılan açıklamaya göre, Barış Manço için Kadıköy Belediyesi tarafından 1 Şubatta Barış Manço Kültür Merkezi'nde ailesi, yakınları ve hayranlarının katılımıyla anma etkinliği düzenlenecek.

Etkinlikte, Beykent Üniversitesi öğretim görevlisi Simay Bodur'un hazırladığı sinevizyon gösterisinin ardından, babası Muhittin Kocataş, kardeşleri İnci ile Savaş Manço, eşi Lale Manço ve oğlu Doğukan Manço, Barış Manço'ya olan özlemlerini ve anılarını anlatacak.

Barış Manço'nun Galatasaray Lisesi'nden sınıf arkadaşları ve ilk müzik grubu olan Grup Kafadarlar'ın sergileyeceği performansın ardından, 1973 yılında kurduğu Kurtalan Express sahne alacak ve Manço'nun unutulmaz şarkılarını seslendirecek.

Öte yandan, 3 Şubatta da İstanbul Deniz Otobüsleri şirketi (İDO) Barış Manço için anma etkinliği düzenleyecek. Moda'dan hareket edecek olan İDO'nun ''Barış Manço'' şehir hatları vapuru, Kadıköy'e uğrayarak Kanlıca'ya gidecek. Herkesin ücretsiz olarak katılabileceği 10. yıl anma etkinliği seferinde, Kurtalan Ekspres konser verecek.

İDO Genel Müdürü Ahmet Paksoy ile Barış Manço'nun eşi Lale Manço, çocukları Doğukan ve Batıkan Manço'nun ev sahipliğinde gerçekleşecek anma etkinliği, Barış Manço'nun Kanlıca'daki kabrinin ziyaret edilmesiyle sona erecek.