kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Elif Şafak yeni kitabını martta okura sunuyor.

Notos'tan edebiyatın geleceğine 25 imza

30.01.2009
54 seçici, 82 yazar arasından seçimini yaptı, Notos edebiyat dergisi geleceğin usta kalemlerini belirledi. Aralarında Murat Uyurkulak, Elif Şafak ve küçük İskender'in de yer aldığı listedeki 25 imzanın en genci, 27 yaşındaki SABAH yazarı Kaya Genç..
Edebiyat dergisi Notos, aralarında editörler, şairler, romancılar ve akadamisyenlerin de olduğu 54 isme Türk edebiyatında 'geleceğin ustaları' olarak gördükleri yazarları sordu. Bu isimlerin belirlediği 82 yazar arasında en çok oy alan 25 yazar böylece Türk edebiyatında geleceğin ustaları olarak belirlendi. Notos'un anketinde Sema Kaygusuz, Faruk Duman, Behçet Çelik, Ayfer Tunç, Murat Uyurkulak, Sibel Türker, Barış Bıçakçı, Elif Şafak, Murat Gülsoy, Yavuz Ekinci, Aslı Erdoğan, Murat Yalçın, Ahmet Büke, Müge İplikçi, küçük İskender, Şebnem İşigüzel, Abdullah Ataşçı, Onur Caymaz, Ayhan Geçgin, Türker Armaner, İnan Çetin, Karin Karakaşlı, Ethem Baran, Orçun Türkay ve Kaya Genç, Türk edebiyatında geleceğin ustaları olarak seçildi.

FRANSA'DA DA YAPILIYOR
Notos'un yayın yönetmeni, edebiyat eleştirmeni Semih Gümüş, "Edebiyatımızın bugününe dönük tarihsel bir dönem saptaması olarak alınabilecek bu sonuç, gelecekte geçmişi sorgulayanlar için sağlam bir veri oluşturacak. Bu soruşturmanın en önemli sonucu, edebiyatımızın bugünkü genç kuşağı içinden pek çok nitelikli, değerli yazarın kesintisiz biçimde geldiğinin görülmesidir. Sayıları sanki pek değişmeyen nitelikli edebiyat okurları, bu soruşturmada belirlenen 25 yazarın doğrudan kitaplarına yönelirse, soruşturmanın en anlamlı sonuçlarından birine ulaşılmış olur," diyor. Soruşturmada seçilen yazarların en genci 27, en yaşlısı 46 yaşında. Gümüş, bu tür soruşturmaların edebiyat dergiciliğimiz tarihinde önceden de yapıldığını belirtip önde gelen Fransız edebiyat dergilerinden Lire'in 2005'te yaptığı benzer içerikli soruşturmasını ( yazar Aslı Erdoğan da o elli yazar arasında yer almıştı) hatırlatıyor. 25 yazarı belirleyen isimler arasında Celâl Üster, İhsan Yılmaz, Sezer Duru, Turgay Fişekçi, Yıldız Ecevit ve Şavkar Altınel de var.
Haberin fotoğrafları