kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gül koklamak gün boyu olumlu düşünmeyi sağlıyor

Giriş Saati : 30.01.2009 12:02
Güncelleme : 30.01.2009 23:09
Yeni Haber
Sempati Psikolojik Danışmanlık ve Hipnoterapi Merkezi doktoru Ramazan Özarslan, sabahleyin işi başlamadan önce beyinde negatif düşünceleri silmek için güne bir çiçek koklayarak başlanılmasını öneriyor.

Gülün yapısı ve kokusunun insan psikolojisini rahatlattığını belirten Ramazan Özarslan, güzel kokunun olumsuz düşünmenin önüne geçtiğini söyledi. Güzel bir çiçeğin koklanmasıyla birlikte insanın beyin ve vücut yapısının kötü düşünmeye ve davranışa karşı set oluşturduğunu ifade eden Özarslan, çiçeklerin, yaydığı güzel kokuyla her insanın dışarıya çıkaramadığı çocuksu, sevgi ve merhamet dilinin remzi olduğunu kaydetti.

Özarslan, "Güne güzel düşünerek başlamak için bir çiçeği koklamak yeterli. İnsanının doğasında hep güzel görme ve düşünme vardır. Bir çiçeğin koklanmasıyla birlikte bu duygu harekete geçer. Gülün koklanmasıyla birlikte insan psikojikmen güzel düşünmeye şartlanır. Güzel koku güzel düşünmeyi sağlar. Bunun etkisi de gün boyu sürer. Pozitif düşünmek için güne gül koklayarak başlayalım." diye konuştu.

Evinin 250 metrekaresinin gül bahçesi yaptığını anlatan ev hanımı Firdevs Karakuş ise, bahçesinde 55 çeşit çiçek çeşidinin olduğunu dile getirdi. Çocukları okula gitmeden bahçede bulunan gülleri her gün kokladığını vurgulayan Karakuş, gün içinde bir sıkıntısı olduğunda bahçeye giderek çiçekleri koklayarak rahatladığını söyledi.

Sorgun'da evinin bahçesinde çok sayıda çiçek yetiştirdiğini belirten Alman bayan Petra Ottmann da, gün kokusunun insanı rahatlattığını ifade etti.

(CİHAN)