kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte Costner'lı reklam filmi

Giriş Saati : 30.01.2009 17:10
Güncelleme : 30.01.2009 23:09
Yeni Haber
Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Kevin Costner'ın rol aldığı Türk Hava Yolları'nın (THY) reklam filmi tanıtıldı...
Kurtlarla Dans (Dances with Wolves) filmi ile Oscar ödülü alan ve tüm dünyada milyonların kalbini kazanan Kevin Costner'ın rol aldığı Türk Hava Yolları'nın yeni reklam filmi, düzenlenen gala ile basın mensuplarına tanıtıldı.



THY'nin business class hizmetinin tanıtıldığı filmin yönetmenliğini Danimarka'dan Kasper Tuxen, kameramanlığını ise İsveç'ten ödüllü yönetmen Fredik Callingaard yapmıştı. Uluslararası pazarda her geçen yıl büyüyen THY'nin "Kendinizi Star Gibi Hissedeceksiniz" adlı tanıtım filmi için gala düzenlendi.

Galanın açılışını yapan THY Genel Müdürü Temel Kotil, çok duygulandığını belirterek, "Bütün yolcularımız bizim için birer yıldız gibidir." dedi. Kriz döneminde havacılık sektöründe yüzde 10 düşüş beklenirken yüzde 25 büyüdüklerini söyleyen Kotil, "Marka algınız yüksek olursa, kriz döneminde de yükselirsiniz." şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Temel Kotil, Kevin Costner'in oynadığı tanıtım filminin bütün dünyada yayınlanacağını söyledi. Kotil, "Reklam filminin çekimlerinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tanıtım filmi 31 Ocak Cumartesi günü tüm Türkiye'de, şubat ayında da 70 ülkede tanıtıma girecek." diye konuştu.

Artık tüm yolcuları birer yıldız gibi seyahat ettireceklerini söyleyen Genel Müdür Kotil, 2009 yılı için toplam 38 milyon dolar bütçe ayırdıklarını ifade etti. Uçakları neye göre seçtiklerini sorulması üzerine Kotil, "Genel olarak fiyat, kalite ve performansına göre değerlendiriyoruz." cevabını verdi.

THY'nin krizden etkilenip etkilenmediğini yönündeki soruya da Kotil, "Kriz var, ancak bütün üretimi kendi yapan sektörler krizden etkilenmiyor. Belki Türkiye'de en az biz etkilendik." şeklinde konuştu.

REKLAM FİLMİNDE 350 KİŞİLİK BİR EKİP GÖREV ALDI

Türk Hava Yolları, yeni reklam filminin çekimleri için yurt dışından özel ekipmanlar getirtmişti. Reklam filminin müzikleri Türk müzisyenlerce özel olarak bestelenmiş, çekimde İtalya, Almanya, Sırbistan, Rusya ve Türkiye'den 80 kişilik oyuncu kadrosu rol üstlenmiş, toplamda ise 350 kişilik geniş bir ekip görev almıştı.

Türk insanına ve Türkiye'ye yakınlığını her fırsatta ifade eden ünlü aktör, Türk Hava Yolları'nı tanıtan reklam filminin çekimleri için üç gün İstanbul'da kalmıştı. Kendi yazıp yönettiği ve başrolünde oynadığı Kurtlarla Dans filminde, Hollywood geleneğini yıkarak Kızılderilileri barış isteyen iyi insanlar olarak tanıtan Kevin Costner, çekimler esnasında sıcak tavırlarıyla herkesin sevgisini kazanmıştı.

Oscar ödüllü yıldız, İstanbul'dan ayrılırken yaptığı açıklamada en kısa sürede eşiyle beraber Türkiye'yi yeniden ziyaret edeceğini söylemişti.