kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
30 Ocak 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Özhan Öz BOĞULDU Yahya Çayırcı YILDIRIM ÇARPTI

Fırtına dehşeti: 2 ölü

Ufuk BALKİS - Murat KARAMAN SABAH
30.01.2009
Antalya'da 100 kilometre hıza ulaşan fırtına, hayatı felç etti. Denize giren bir genç dalgalara kapılarak boğulurken, Adana'da ağaç altına giren bir kişiyi yıldırım çarptı..
Antalya'da fırtına ve şiddetli yağış, can aldı. Yağışlar nedeniyle şehir merkezinde, özellikle Sarısu ve Liman mahallerinde su baskınları yaşandı. Dere yatağına yakın bir yerde yapılan Blue Village sitesinin 300 metrekarelik kapalı otoparkı sular altında kaldı.

YOL ÇÖKTÜ, GEMİ SÜRÜKLENDİ
Çok sayıda işyeri ve evin sular altında kalmasına sebep olan fırtına dünyaca ünlü Konyaaltı sahilini de vurdu. Dalgaların boyunun zaman zaman 10 metreye kadar ulaştığı Konyaaltı sahilindeki Akdeniz Bulvarı'nın Kemer-Antalya yönünde çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle tamamen kullanılamaz hale gelen yol trafiğe kapatıldı. Fırtına nedeniyle liman açığında demirli bulunan bir kuru yük gemisi de halatının kopması nedeniyle kıyıya sürüklendi. Antalya'nın yanı sıra Burdur ve Isparta çevresinde de etkili olan fırtına ve yağış karayolu ulaşımında aksamalara neden oldu. Ankara-Antalya karayolu 02.30- 07.30 saatlerinde Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında her iki yönden trafiğe kapandı. Yolun, yoğun kar yağışı sonucu araçların kayması ve kazaların meydana gelmesi nedeniyle kapatıldığı açıklandı. Antalya Bölgesel Tahmin Merkezi yetkilileri, gece yarısı şiddetini artıran fırtınanın zaman zaman saatte 103 kilometre hıza ulaştığını, metrekareye 27 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

DEV DALGALAR GENCİ YUTTU
Fırtınanın etkili olduğu saatlerde arkadaşıyla sahilde içki içen bir genç dev dalgaların kurbanı oldu. Konyaaltı 1 nolu halk plajına gelen 27 yaşındaki turizmci Özhan Öz ve arkadaşı Mutlu Taşbaş alkol aldı. Özhan Öz bir süre sonra boyu 4 metreyi bulan dalgalara rağmen denize girmek istedi. Arkadaşının uyarılarını dinlemeyen Öz, kendisini engellemek isteyen Taşbaş'ın telefonla konuşmasını fırsat bilip denize girdi.

'ISLANMAYAYIM' DEDİ AMA...
Öz dev dalgaların arasında gözden kaybolurken, Taşbaş polisi arayarak yardım istedi. Dev dalgalar nedeniyle gece arama kurtarma çalışmaları yapılamazken, güneş doğduktan sonra çalışmalar başladı. Dün sabah 09.00 sıralarında Öz'ün cesedi denize girdiği yerden yaklaşık 4 kilometre ilerde Olbia Otel'i sahilinde vatandaşlar tarafından bulundu. Talihsiz gencin arkadaşı Mutlu Taşbaş, ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. Adana'da ise sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur vatandaşlara zor anlar yaşatırken 57 yaşındaki Yahya Çayırcı da ıslanmamak için altına sığındığı portakal ağacına yıldırım düşmesi sonucu hayatını kaybetti. Çayırcı'nın vücudunun bazı bölgeleri ile başının sağ tarafında yanık izine rastlandı.