kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İşte adayların tanıtım maliyeti

AA
Giriş Saati : 27.01.2009 11:02
Güncelleme : 27.01.2009 17:55
Yeni Haber
Yerel seçimlere hazırlanan büyükşehir belediye başkan adaylarının tanıtım çalışmaları için en az 100 bin TL'yi gözden çıkarmalarının gerektiği, merkez ilçelere talip olan adayların tanıtım maliyetinin ise 50 bin TL'den başladığı belirtildi.

Konya'da kurulu bir reklam firmasının sahibi Fatih Ceylan, yaptığı açıklamada, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere yönelik, belediye başkan adaylarının reklam ve tanıtım çalışmalarına başladığını hatırlattı.

Dünyada derinden hissedilen krizin her sektör gibi kendilerini de olumsuz etkilediğini belirten Ceylan, yerel seçimlerin bu sıkıntılı dönemde ''adeta ilaç gibi geldiğini'' kaydetti.

Firma olarak araç giydirme, tabela ve afiş hazırlama gibi birçok alanda hizmet verdiklerini kaydeden Ceylan, bugünlerde en fazla işi siyasetçilere yönelik yaptıklarını anlattı.

Adayların vatandaşlara kendilerini tanıtmalarında araçların büyük önem taşıdığını dile getiren Ceylan, şunları kaydetti:

''Adaylar bütçesine göre birkaç adet yüksek kalitede araç kaplatıyor. Parası olan tam giydirme ile 3-4 araç yaptırıyor, bazıları da düşük maliyetle aracın bir bölümüne kaplama yaptırıyor ya da Çin ürünü kullanıyor. Bu dönemde Çin sayesinde fiyatlar milletvekili seçimlerine göre düşüş gösterdi. Otomobil giydirmede Çin ve Avrupa malzemesine göre fiyatlar 70-200 TL arasında değişiyor. Minibüsler için 200-900, otobüsler için ise 800-1800 TL arasında farklılık gösteriyor. Kaplamada delikli folyo, içerden dışarının görünmesini sağlayan folyo istenmesi durumunda fiyatlar artabiliyor. Döviz bu kadar artmasına karşın Çin'den gelen ucuz ürünler, fiyatların düşmesini sağladı.''

Araç giydirme, tabela, internet sitesi oluşturma, televizyon ve gazete reklamları, afiş, broşür, bayrak, seçim bürosu gibi reklam çalışmaları için büyükşehir belediye başkan adaylarının en az 100 bin TL'yi gözden çıkarmak zorunda kaldığını belirten Ceylan, bunun şehrin büyüklüğüne göre değiştiğini, Ankara, İzmir, İstanbul gibi illerde harcamaların daha yüksek olabileceğini bildirdi. Ceylan, adayına göre harcamanın üst sınırının olmadığını söyledi.

Büyükşehirlerin merkez ilçelerine talip olan adayların yapacağı harcamaların ise 50 bin TL'den başladığını vurgulayan Ceylan, ''Kırsal alandaki başkan adayları bu kadar harcamak zorunda kalmıyor. Bu adayların reklam çalışmaları ise 10 bin TL'den başlıyor'' dedi.