kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Oktay Özdemir "Mayısta Made in Europe projesini hayata geçirmeye karar verdik. AB’ye üye ülkelerde iş yapan Türk firmalarının arasına Türkiye’den firmalar da girecek ve tüm ürünlerin etiketlerinde Made in Europe yazacak. Bu şekilde imajı da desteklemiş olacağız."

'Yağma yapılmadı satış rekoru kırdık Metrocity'ye giriyoruz'

26.01.2009
Yüzde 90 indirimle yaptığı açılışta izdiham yaşayan MOL mağazaları için başkan Oktay Özdemir, "Yağma söz konusu değil. Ürünleri parasız alanların yüzde 95'i gelip ödemesini yaptı. Hala satış rekoru kırıyoruz" dedi..
Merter Markalar birliği çatısı altında 78 firmanın katılımıyla oluşturulan ve açıldığı gün yüzde 90 indirime girip müşterilerin izdihamına neden olan MOL mağazaları, Avrupa yakasındaki ilk mağazasını şubat ayında Metrocity'de açıyor. Metrocity'deki mağazaya yüzde 90 indirimle girip girmeyeceklerine karar vermediklerini söyleyen MOL Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Özdemir, 18 Ocak tarihindeki izdiham görüntüleri ile ilgili de ise şöyle konuştu: "Mağazamızda bir yağma kesinlikle söz konusu olmadı. O gün yoğunluk nedeniyle kasada uzun kuyruklar oluşunca biz insanlara ürünleri hediye ettik. Ama ürünleri alanların yüzde 95'i duyarlılık gösterip, parasını ödeyemediği ürünü mağazanın açıldığı haftasonu gelip ödedi."

PROJEN YOKSA SUS
TGSD'nin açılışla ilgili 'bu görüntüler sektörün imajını olumsuz etkiliyor' eleştirilerine sert çıkan Özdemir, "Asıl tekstilin imajını bozan yanıyoruz, bitiyoruz söylemleridir. Varsa projeniz ortaya koyun yoksa susun" dedi. Bu kadar insanın açılışa geleceğini tahmin etmediklerini söyleyen Özdemir, "Eğer bunu öngörememek bir kusursa mağazada medyum da çalıştıralım" dedi. Hafta sonuna denk gelen ikinci açılışta 120 bin adet ürün satışı gerçekleştirdiklerini ve 80 bin kişinin alışveriş yaptığını vurgulayan Özdemir, "yüzde 90 indirim olmadığı halde yine satış rekoru kırdık. Binin üzerinde firma ve 40 ülke MOL'e girmek için başvurdu. Telefonlarımız kitlendi o yüzden başvuruları sadece internet üzerinden kabul edebiliyoruz" dedi.
Haberin fotoğrafları