kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’le 8 Ocak’ta başlayan görüşmeleri yürüten IMF Türkiye Masası Şefi Elkan (solda) dün akşam saatlerinde Türkiye’den ayrıldı.

IMF ile 20'nci anlaşma Davos'a kaldı

ANKARA
26.01.2009
Hazine akşam saatlerinde "IMF ile genel hatlarıyla anlaşıldı" açıklaması yaptı. Ancak ardından Devlet Bakanı Şimşek'in "Görüşmeye ara verildi. Çalışmaları Davos'tan yürüteceğim" değerlendirmesi geldi.

Açıklamadan hemen önce Bakanlar Kurulu'ndan önemli kararlar çıktı. Otoda hurda indirimi, internet vergisinin 10 puan düşürülmesi ve kısa çalışma ödeneği konusunda nefes aldıracak adımlar atıldı.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, IMF ile sürdürülen program çalışmalarında genel hatlarıyla mutabakata varıldığını açıkladı. Ancak, büyüme, cari açık başta olmak üzere makroekonomik büyüklükler, maliye politikası ve finans noktasında henüz pazarlıklar bitmedi. IMF ile yeni ekonomik programın yol haritası Davos'ta netleşecek. Bakan Şimşek de, "Görüşmelere ara verildi, çalışmaları Davos'tan yürüteceğim" dedi. Hazine'den Bakan Şimşek imzasıyla yapılan açıklamada, IMF ile 8-26 Ocak tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda genel hatlarıyla mutabakat sağlandığı bildirildi. Hazine'nin açıklamayı yayınladığı dakikalarda, Merkez Bankası'nın Banknot Matbaası'nda verdiği kokteyle katılan Bakan Şimşek, "IMF ile görüşmelerde bazı noktalarda çalışmalar henüz bitmedi. Onun için kısa bir süre ara verildi" değerlendirmesinde bulundu.

SEÇİM SONRASINA KALMAZ
Bakan Şimşek, Fon Heyeti ile fikir ayrılıklarının anımsatılması üzerine devam eden müzakerelere ilişkin konuşmayacağını söyledi. Bakan Şimşek, "Görüşmelere Davos'ta devam edeceğim. Önümüzdeki dönem dediğimiz günler, haftalar... O şekilde algılanmasında fayda var. Kalan unsurlar üzerinde fikir ayrılıkları giderildikten sonra belli bir noktadan devam edilecek" diye konuştu. Şimşek, "Niyet mektubu seçim sonrasına mı bırakılacak" şeklindeki soruya ise "Böyle bir eğilim yok. Öyle olsaydı daveti ocak başında değil, şubatta yapardık" karşılığını verdi. IMF'den yapılan açıklamada, Türkiye ile yeni stand-by düzenlemesi yönünde yapılan görüşmelerde bazı kilit konularda önemli ilerleme sağlandığını ve görüşmelerin gelecek haftalarda da devam edeceğini bildirdi.
Haberin fotoğrafları